Mostar

Završeni 'Dani teatra mladih': Najbolja predstava "Fatima, nevjesta od boli"

Kultura / Flash | 01. 07. 2016. u 06:53 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trideseti Festival "Dani teatra mladih", koji je održan u organizaciji Mostarskog teatara mladih 1974 (eMTeeM 1974), završen je sinoć u Mostaru proglašenjem najbolje predstave.

Festival je na kraju sezone publici ponudio ostvarenja koja su se u minuloj sezoni najviše nalazila na repertoaru eMTeeM-a 1974. Ove je godine na "Danima teatra mladih" u sedam dana izvedeno osam predstava, koje su pored Mostara igrane i u Banja Luci. Dvije predstave, "Presuda: Tiha likvidacija" i "Rekvijem za ljubav" na Festivalu su imale 25 izvođenja što je obilježeno izradom spomen ploča za ulazni hol Memorijalne scene 2532. Također, na Festivalu je izvedena i obnovljena predstava eMTeeM-a 1974 "Oda radosti (Deveta nedovršena)".

Najboljom predstavom Tridesetih Dana teatra mladih proglašena je predstava "Fatima, nevjesta od boli", rađena po tekstu Ljubice Ostojić u režiji Seada Đulića. U predstavi igraju Ena Husić, Taida Heljić, Anela Bašić, Amina Grcić, Lamija Šupić, Naila Šupić, Ali Kamer Aksoj, Alem Neziri, Dino Gluhović, Muhamed Behram i Tarik Zolj.

Kopirati
Drag cursor here to close