Birds Like Us

Završen prvi bh. animirani dugometražni film 'Ptice kao mi'

Kultura / Flash | 27. 02. 2017. u 20:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 28. veljače 2017. godine u sarajevskom kinu Cinema City, produkcijska kuća Prime Time organizira zatvorenu projekciju sinkronizirane bosanskohercegovačke verzije animiranog filma 'Birds Like Us' ('Ptice Kao Mi'). Na projekciji, koja počinje u 10.00 sati, nazočit će glumci i glumice koji su dali svoje glasove likovima iz filma, te ostali djelatnici koji su sudjelovali u nastanku ovog filma.

'Ptice kao mi' inspiriran je knjigom 'Govor Ptica', Farida al-Din Muhamaad Attara, a režiju za ovaj film potpisao je Faruk Šabanović, priopćeno je iz Prime Time produkcije

Šabanović je radio na scenariju sa svjetski nagrađivanom scenaristicom Oliviom Hetreed i svjetski priznatom i nagrađivanom producenticom Cat Villiers. Villiers je također bila producentica na Oskarom nagrađenom filmu Danisa Tanovića 'Ničija Zemlja'.

''Unatoč rada sa svim našim ljudskim i tehnološkim kapacitetima, suočeni smo sa značajnim izazovima, s kojima smo se dosad nosili s hrabrošću. Moje kolege su radile svaki dan, gradeći projekt iz nemogućeg. U posljednje dvije godine bili smo u nastojanju da dosegnemo kvalitetu globalne produkcije, imajući u vidu nivo razvijenosti tehnologije i mogućnosti koje ona pruža u ovoj zahtjevnoj industriji. Granice se stalno pomiču, a mi pokušavamo zadržati isti nivo s malim timom ograničenih resursa'', izjavio je producent filma Adnan Ćuhara.

Pored bh. verzije filma, u prosincu 2016. godine završena je i verzija na engleskom jeziku, na kojoj su radili dvanaest svjetski poznatih imena, među kojima su i troje s liste glumaca kao što su dobitnici Oscara Jeremy Irons, Jim Broadbent , Alicia Vikander, koji su dali svoje glasove animiranim junacima.

Snimanja su završena u tri navrata u londonskim studijima Warner Bros i Gold Crest.
Glazbu za film potpisuju Timothy Bruzon i dobitnik šest Grammyja, Peter Gabriel koji je jedno od najvećih imena svjetske glazbe s preko 80 potpisa na filmovima .

Sound design i sound mix je također rađen u Londonu, a vodio ga Eilam Hoffman, čiji je tim osvojio dva Oscara za sound design i sound mix za film 'Gravity', priopćeno je iz Prime Time produkcije.

Sinkonizaciju je vodila Amela Ćuhara koja je ujedno i co-režiser filma “Birds Like Us”.
Mastering i Mix bh. verzije radili su Mirza Tahirović i Esad Rebihić iz sarajevskog studija “Chelia”.

Kopirati
Drag cursor here to close