Započelo korizmeno pokorničko hodočašće u Hrasno
Kraljica Mira
OBJAVA: Petak, 10. ožujka 2017. 18:38
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Započelo korizmeno pokorničko hodočašće u Hrasno
0

Raspored župa ove Biskupije ostaje kao i prijašnjih godina, a druge župe se priključuju prema mogućnosti i želji.

Korizmena pokornička hodočašća, u biskupijsko svetište Trebinjsko-mrkanske biskupije – Kraljica Mira u Hrasnu organizirana su i ove godine, četvrti put zaredom.

Na susretu, uz blagdan Gospe Lurdske – supatron župe Hrasno, svećenici su se dogovorili o organizaciji ovokorizmenih hodočašća.

Raspored župa ove Biskupije ostaje kao i prijašnjih godina, a druge župe se priključuju prema mogućnosti i želji, javlja Crkva na kamenu.

Biskup Ratko je, svojim dopisom, i ove godine podržao Pokornička hodočašća u ovo Svetište te pozvao dekane i župnike “da nastoje riječima i primjerom pozvati što značajniji broj župljana… da se i ove godine susretnu u tom milosnom mjestu”, tim više što, ove godine, Svetište Kraljice Mira obilježava 40. obljetnicu proglašenja (1977.-2017.).

Ove, prve korizmene nedjelje (Čista), prema službenom Rasporedu, hodočastile su župe Hrasno, Dračevo i Čeljevo. Vjerojatno je bilo vjernika i iz drugih župa. Unatoč iznimno lošem vremenu – puhao je jak vjetar i padala kiša – vjerni hodočasnički puk ispunio je crkvu u Hrasnu.

Više desetaka vjernika-hodočasnika iz župa Dračevo i Čeljevo, predvođeni svojim župnicima, došli su pješice u Svetište. Zbog ovakvih vremenskih uvjeta zaslužuju divljenje u nadi da ne će biti loših posljedica za zdravlje.

Pobožnost Križnoga puta započela je u 15 sati. Predvodi je don Antun Pavlović, župnik župe Hrasno i upravitelj Svetišta. Pripremljene tekstove uz postaje, s ambona su čitali župljani Čeljeva (6 postaja), Dračeva (4 postaje) i Hrasna (4 postaje), a vjernici su pratili svojim sudjelovanjem u molitvi i pjesmi.

Sljedeću nedjelje, po Rasporedu, dolaze župe: Neum, Gradac i Hutovo, a priključuju se župe Čapljina i Blagaj-Buna.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.