hit predstava

'Za što biste dali svoj život?' u Mostaru

Kultura / Kazalište | 09. 05. 2017. u 11:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava "Za što biste dali svoj život" autora i reditelja Harisa Pašovića gostovat će 11. svibnja u Mostaru, 12. svibnja u Zenici te u Sarajevu 13. i u Banja Luci 15. svibnja.

Predstava govori o mnogim različitim motivima zbog kojih su ljudi spremni dati svoj život. Također razrađuje različita pitanja kao što su koliko cijenimo svoj život i koliko su nam važni životni ideali, da li postoji nešto za šta bismo dali svoj život i razlog zbog kojeg bismo to učinili.

"Za šta biste dali svoj život?" uvrštena je u selekcije Festivala bosanskohercegovačke drame Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica i "Sterijinog pozorja" u Novom Sadu.

Predstava je rađena u produkciji East West Centra te u koprodukciji sa Teatrom Promena Novi Sad, BNP Zenica i Ujvideki Szinhaz Novi Sad.

U predstavi, između ostalih, igraju Katarina Bradonjić, Amar Čustović, Lana Delić, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Gabor Pongo, Mia Simonović, Ema Stojanović, Marko Vasiljević te Dušan Vukašinović i Nikola Živanović, saopćeno je iz East West Centra.

Kopirati
Drag cursor here to close