Narodno pozorište

Vrijeme je da se nasmijemo: Pogledajte “Mostarsku djelidbu” u NPM-u

Kultura / Flash | 24. 05. 2017. u 08:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hit komedija “Mostarska djelidba” na repertoaru je Narodnog pozorišta Mostar u petak, 26. 5. 2017. u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a. Predstavu je prema djelu Skendera Kulenovića režirao Sulejman Kupusović (1951. – 2014.).

U predstavi igraju Amela Kreso, Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Goran Lozo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Mirsad Elezi, Šerif Aljić, Ekrem Čorda. Predstava koja traje – provjerite zašto! 

Mijenja li se ljudska priroda? Kakvi smo kad se dijeli – vlast, imovina, zajedničko dobro...? Priča je smještena u ksenofobičnu sredinu bosanskohercegovačke kasabe, među zatucane, polupismene i zavišću nagrižene ljude, ali je u isto vrijeme protkana britkim humorom i liskalucima svojstvenim ljudima iz te sredine. Dolazi djelidba i sve se dijeli- ljudi, vjera, zemlja…sve. Tema aktualna tada i izrazito aktualna danas. Smjenjuju se generacije, politički i vladajući režimi, ali mentalitet ljudi i problemi u osnovi ostaju uvijek isti.

“Mostarska djelidba” je osvojila specijalnu plaketu stručnog žirija na Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska” 2008.

Portal Bljesak.info u suradnji s Narodnim pozorištem darovao je 2X2 ulaznice za ovu predstavu. Ulaznice za predstavu su osvojile Larisa Babaja i Lana Avdalović.
Kopirati
Drag cursor here to close