U kinu Borak

Vladimir Šeks promovira knjigu u Širokom Brijegu

Kultura / Flash | 20. 11. 2016. u 19:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kinu Borak u Širokom Brijegu dana 28. studenoga 2016./ponedjeljak/ u 19 sati organizira se predstavljanje knjiga hrvatskog političara Vladimira Šeksa ''1991. – moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat'', 1 i 2.

Knjigu će, uz autora, predstaviti Bosiljko Mišetić, bivši podpredsjednik vlade i ministar pravosuđa Republike Hrvatske, dr. sc. Ivica Miškulin te dr. sc. Marin Sopta.

Autor je o knjizi kazao da je nakana pisanja bila skrenuti pozornost na “kovače lažnoga novca”, krivotvoritelje hrvatske povijesti, falsifikatore i lažne proroke, koji su danas stvarna prijetnja nacionalnom jedinstvu.

Šeks dodaje kako njegova sjećanja nisu rezultat osobnih promišljanja nego se isključivo i jedino temelje na činjenicama, na dokumentima koji do sada nisu izašli u javnost.

Temeljni dio knjige odnosi se na optužbe da je u ljeto 1991. Šeks bio glavni protivnik Tuđmana i njegove politike. Šeks je optužen da je bio na čelu skupine urotnika koji su željeli maknuti Tuđmana i Hrvatskoj dati ustaški karakter.

Organizator promocije je Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close