klasika

Vivaldijeva 'Četiri godišnja doba' u MC Pavarotti

Kultura / Flash | 02. 09. 2016. u 12:22 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maestro Nihad Hrustanbegović, umjetnik koji živi i radi u Francuskoj i Nizozemskoj, i koji je 2015. godine zadivio svijet svojom izvedbom "Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija na klasičnoj harmonici, nastupit će u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru i time premijerno izvesti ovo djelo na klasičnoj harmonici u Bosni i Hercegovini i na području cijelog Balkana.

Album "Četiri godišnja doba", slavno djelo talijanskog majstora, maestro Hrustanbegović je prvi u svijetu izveo u potpunosti na harmonici.

Glazbeni kritičar Ludwig Van Mechelen dao je po prvi put jednom albumu izvedenom na harmonici cijelih pet zvjezdica, napisavši da je "Hrustanbegović postao Vivaldi".

Maestro Hrustanbegovic je odsvirao više od tisuću koncerta u posljednjih 20 godina. Pored velikog broja solističkih koncerta svirao je i s legendama svjetske pop, jazz i filmske scene: Grace Jones, Al Di Meola i The Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Nedavno je objavio i sedmi samostalni album pod nazivom „Une belle journée“. Koncert Vivaldi – „Četiri godišnja doba“, maestro Nihad Hrustanbegović će održati u srijedu, 7.9. u Muzičkom centru Pavarotti sa početkom u 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close