Najbrži prsti na svijetu

Virtuozni violinist Roby Lakatos dolazi u Zagreb

Kultura / Flash | 27. 02. 2017. u 11:18 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Improvizator jazza i virtuoz klasične glazbe violinist Roby Lakatos, svojevrsni univerzalni umjetnik koji briše granice između klasične i popularne glazbe, nastupit će 3. ožujka u dvorani Lisinski, najavili su organizatori.

"Violinist s najbržim prstima na svijetu" Roby Lakatos sa svojim peteročlanim ansamblom nastupa u sklopu OFF ciklusa Zagrebačke filharmonije, priopćeno je.

Njegov ansambl, vizija, talent za improvizaciju, glazbena znatiželja i kompozitorska umješnost čine Lakatosa jednim od najintrigantnijih i najuspješnijih glazbenika na svijetu. Njegova glazba vodi i uranja u jedinstven način sviranja i interpretacije klasike, jazza, filmske i popularne glazbe, stoji u priopćenju.



Surađuje s jazz glazbenicima poput Herbieja Hancocka, Quincyja Jonesa i Stéphanea Grappellia, a oduševio je čak i velikog Sir Yehudija Menuhina. Uspješno surađuje s Londonskim simfonijskim orkestrom 2004. godine, gdje je svirao uz bok s Maximom Vengerovom.

Dosad je objavio 16 studijskih albuma, a na zadnjem albumu uhvatio se u koštac s jednim od najvećih djela klasične glazbe "Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija, te donio iznimno personaliziranu viziju baroknog klasika koja daje sasvim novi i svježi pogled na tu skladbu, kaže se u priopćenju.

Lakatos je nastupio u najznačajnijim koncertnim dvoranama Europe, Azije i Amerike, i održao turneje po Australiji, Japanu i Kini. Rođen je 1965. u legendarnoj obitelji romskih violinista, a vuče porijeklo od "Kralja romskih violinista" Janosa Biharija. Već s devet godina Lakatos je nastupio kao prvi violinist u romskom sastavu, navode organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close