Vijeće europskih biskupskih konferencija u Sarajevu o djelima milosrđa
Ljubav u Istini
OBJAVA: Petak, 16. rujna 2016. 9:13
IZVOR: Fena
AUTOR: M.M.
Vijeće europskih biskupskih konferencija u Sarajevu o djelima milosrđa
0

Tijekom svoga boravka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine sudionici će posjetiti pojedina tijela koja se zauzimaju na planu djela milosrđa

U Sarajevu je jutros započeo radni dio sastanka Komisije Vijeća europskih biskupskih konferencija "Caritas in Veritate" (Ljubav u Istini).

Delegati europskih biskupskih konferencija sljedeća tri dana razgovarat će o nužnosti i aktualnosti djela milosrđa danas u Europi, javila je Katolička tiskovna agencija.

Za kršćane je vršenje djela milosrđa više od dužnosti, propisa ili obveze. Ona su prije svega poziv i mogućnost da čovjek iskusi i sudjeluje u Božjem milosrđu kroz svoj odnos s drugima, a posebno kroz sučeljavanje s raznim oblicima "duhovnog i tjelesnog" siromaštva koja se nalaze oko nas.

Na susretu će sudjelovati pedesetak predstavnika raznih crkvenih organizacija koje se bave djelima milosrđa kojima će se pridružiti petnaestak predstavnika iz Sarajeva i BiH.

Tijekom svoga boravka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine sudionici će posjetiti pojedina tijela koja se zauzimaju na planu djela milosrđa: Caritas BiH i Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, Franjevački međunarodni studenski centar, Dječji dom sestara Služavki Malog Isusa "Egipat", crkvu sv. Vinka i zgradu sestara milosrdnica u središtu grada, Studentski dom Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva te HKD Napredak.

Također će posjetiti Nadbiskupijski centar za pastorala mladih, a susret će završiti prolaskom kroz sveta vrata i Euharistijskim slavljem koje će predvoditi biskup Vukšić u sarajevskoj katedrali, u nedjelju, 18. rujna, u 10.30 sati.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.