VIDEO | U Konjicu otvorena izložba fotografija autora Hidajeta Delića
Žene Sarajeva pod opsadom
OBJAVA: Petak, 5. svibnja 2017. 14:18
IZVOR: Fena
AUTOR: Sa.M.
VIDEO | U Konjicu otvorena izložba fotografija autora Hidajeta Delića
0

Hidajet Delić bio je poznati fotoreporter koji je snimio prvu žrtvu agresije na Sarajevo – Olgu Sučić, a bio je i dugogodišnji fotoreporter Federalne novinske agencije.

Izložba fotografija "Žene Sarajeva pod opsadom", nedavno preminulog autora Hidajeta Delića, otvorena je u četvrtak navečer u galeriji Narodnog univerziteta Konjic, u okviru pratećih 'off sadržaja', 4. festivala glumca BiH.

Hidajet Delić bio je poznati fotoreporter koji je snimio prvu žrtvu agresije na Sarajevo – Olgu Sučić, a bio je i dugogodišnji fotoreporter Federalne novinske agencije.

Izložba "Žene u Sarajevu pod opsadom" obuhvaća prvu godinu rata i početak agresije.

Benjamin Mušinović, direktor Festivala glumaca BiH, koji se održava u Konjicu, kazao je kako mu je posebna čast što je taj Festival dobio priliku ugostiti najkvalitetnije programe koje realizira modul memorija festivala MESS.

''To je, inače, program koji je u glavnom svom cilju najviše vezan za kulturu pamćenja i sjećanja na sve one tragične događaje koje su se dogodili u našoj modernoj povijesti'', kazao je Mušinović.

Dodao je kako su sa MESS-om programe počeli realizirati u povodu 11. srpnja, obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, u okviru Konjičkog kulturnog ljeta.

''Nekoliko puta radili smo izložbe fotografa Velije Hasanbegovića, koji je također dio organizacijskog tima MESS festivala, a zahvaljujući aktualnom direktoru Nihadu Kreševljakoviću nastavljamo tu dobru suradnju, kako na Konjičkom kulturnom ljetu, tako i u okviru Festivala glumca i pratećim programima'', kazao je Mušinović.

Izrazio je posebno zadovoljstvo što je Konjic ove godine, dio modul memorije.

''Drago nam je što se na taj način MESS otvara i pokušavamo decentralizirati kulturu u smislu da zaista najkvalitetnije vrijednosti kulturno-umjetničkih sadržaja prezentiramo, naravno u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ali i u sredinama gdje postoji potreba za to. Također, raduje me činjenica što imamo ozbiljnu teatarsku publiku koja zna cijeniti artističke vrijednosti u različitim sferama i domenama, pa tako i domenu fotografije'', kazao je Mušinović.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.