putujući projekt

Uspješno okončan prvi ciklus radionica Operacije kino

Kultura / Flash | 04. 04. 2016. u 12:07 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru putujućeg projekta Obale Art Centra i Sarajevo Film Festivala - Operacije kino, koji se realizuje uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške, Europa Cinemas i Federalnog ministarstva kulture i sporta, za pet godina održano je više od 150 filmskih programa u gradovima širom Bosne i Hercegovine, zabilježeno više od 40.000 posjeta, te više od 350 mladih na filmskim radionicama.

Radionice, koje su u protekla tri mjeseca realizirane u suradnji s Fondacijom 787 iz Sarajeva, promoviraju društveni aktivizam i poduzetničku kulturu među mladima, te izgradnju njihovog proaktivnog stava i aktivnog sudjelovanja u društveno-ekonomskim i kulturnim aktivnostima.

U priopćenju za javnost navodi se da je treći, ujedno i posljednji dio prvog ciklusa radionica Operacije kino, održan od 1. do 3. travnja u Posušju, a fokus je bio na osmišljavanju i razradi prijedloga implementacije događaja u okviru projekta u različitim gradovima BiH.

Sudionici će u naredna tri mjeseca, pod mentorstvom Fondacije 787 a zajedno s projektnim timom Operacije kino, raditi na realizaciji i implementaciji osmišljenih prijedloga kroz radionice što će biti drugi i praktični dio radionica.

Voditeljica projekta Operacija kino Ena Rahelić kaže da je cilj radionice kreiranje mreže mladih koji bi kao nova generacija aktivista i poduzetnika doprinijeli povećanom učinku djelovanja u lokalnim sredinama, te uspostavljanju programa za mlade.

''Zadovoljstvo je da smo imali priliku učiti, raditi i družiti se sa jedinstvenom grupom mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, te puni pozitivne energije nastavljamo s pripremom i realizacijom zajedničkih projekata i aktivnosti koje će biti realizirane u okviru ljetne turneje Operacije kino'', kazala je.

Certifikat o uspješno završenom programu iz oblasti liderstva, menadžerstva i poduzetništva za mlade iz Banja Luke, Bratunca, Goražda, Gračanice, Mostara, Posušja, Sarajeva, Širokog Brijega, Zvornika i Žepča bit će dodijeljeni u okviru programa Operacije kino za vrijeme 22. Sarajevo Film Festivala.

 

Kopirati
Drag cursor here to close