Uočnica Velike Gospe: Pogledajte Brijeg iz zraka
Široki Brijeg
OBJAVA: Ponedjeljak, 14. kolovoza 2017. 21:29
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Uočnica Velike Gospe crkva ŠB kolovoz 2017 dronUočnica Velike Gospe crkva ŠB kolovoz 2017 dronUočnica Velike Gospe crkva ŠB kolovoz 2017 dronUočnica Velike Gospe crkva ŠB kolovoz 2017 dronUočnica Velike Gospe crkva ŠB kolovoz 2017 dron
0
Uočnica Velike Gospe crkva ŠB kolovoz 2017 dron
Uočnica Velike Gospe crkva ŠB kolovoz 2017 dron
Uočnica Velike Gospe crkva ŠB kolovoz 2017 dron
Uočnica Velike Gospe crkva ŠB kolovoz 2017 dron
Uočnica Velike Gospe crkva ŠB kolovoz 2017 dron

Portal Bljesak.info za vas je dronom snimio kadrove za vrijeme mise u Širokom Brijegu

U ponedjeljak je u dvorištu crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu služena Sveta misa na Uočnicu (posljednja Devetnica) uoči blagdana Velike Gospe koja tradicionalno na Brijeg privuče najveći broj vjernika.

Pred njih nekoliko tisuća misu je vodio franjevački provincijal iz Zadra fra Andrija Bilokapić dok je svečano misno slavlje uveličao Veliki župni zbog ''Svete Cecilije''. 

Tradicionalno se na Uočnicu prije mise održi procesija s kipom Širokobriješke Gospe. Procesija je krenula od crkve Navještenja Gospodinova na Pecari te je prošla kroz središte grada završivši pred crkvom na Brijegu.

Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, već od 4.30 sati vjernici će imati priliku za Svetu ispovijed, a Svete mise bez propovijedi bit će u 5.00, 6.00, 7.00, 8.00 i 9.00 sati, a središnje misno slavlje započet će u 11.00 sati. Euharistijsko slavlje predvodit će također fra Andrija Bilokapić, a pjevat će Veliki zbor ''Svete Cecilije''.

Portal Bljesak.info za vas je dronom snimio kadrove za vrijeme mise koje možete pogledati u našoj galeriji fotografija.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.