Umro Vojmir Vojka Vilenica, klapska legenda Mostara
Velikan
OBJAVA: Utorak, 10. siječnja 2017. 9:26
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Vojka VilenicaKlapa Hrvoje SADHrvoje Klapa Omiš 92Klapa Mostar Omot
0
Vojka Vilenica
Klapa Hrvoje SAD
Hrvoje Klapa Omiš 92
Klapa Mostar Omot

Bio je jednim od osnivača Klape Hrvoje 1992. godine te član Zbora crkve Sv. Petra i Pavla u Mostaru.

U Mostaru je u 85. godini preminuo Vojmir Vojka Vilenica, legenda mostarske klapske glazbe.

Vilenica, inače porijeklom iz Stare Novalje, rođen je 1932., a u Mostar je doselio kao sedmogodišnjak. Već 1946. osnovan je Kvartet, u kojem je pjevao baritona.

Kao najbolji amaterski tenor u BiH pjeva u Zboru mladih ondašnjega RKUD Abrašević od 1946., a ubrzo prelazi u prvi zbor i tamo pjeva sve do 1962. godine, nakon čega se osniva klapa Mostar.

S klapom Mostar, u kojoj je pjevao II. tenora, nastupio je 14 puta na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, te osvojio 4 nagrade stručnoga žirija i 4 nagrade publike.

Bio je jednim od osnivača Klape Hrvoje 1992. godine te član Zbora crkve Sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Ispraćaj će biti u utorak 10.1.2017. godine u 15.00 sati ispred Gradske mrtvačnice Bijeli Brijeg. Pokop će biti obavljen na Rimokatoličkom groblju Masline. Sveta misa zadušnica služit će se nakon pokopa u Franjevačkoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.