Ukrađena ličnos - Srećko Šojić i u Mostaru tražio prijem u EU
Kome(n)dija
OBJAVA: Četvrtak, 16. ožujka 2017. 23:01
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Sojic Predstava KosacaSojic Predstava KosacaSojic Predstava KosacaSojic Predstava KosacaSojic Predstava KosacaSojic Predstava Kosaca
0
Sojic Predstava Kosaca
Sojic Predstava Kosaca
Sojic Predstava Kosaca
Sojic Predstava Kosaca
Sojic Predstava Kosaca
Sojic Predstava Kosaca

Vječiti mladić, neponovljivi komičar i proslavljeni glumac gospodskih manira preuzetih od stare škole ponašanja i ophođenja, bio jezvjezda komedija „Bela lađa“ i „Tesna koža“, koji obraz prodaje za 'kafućino' i 'prasiće'.

Milan Lane Gutović, poznatiji kao Srećko Šojić, gostovao je večeras u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s predstavom 'Ukrađena ličnos', a Mostarci i Mostarke su uživali u 80 minuta smijeha i zabave.

Predstava je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, kojoj su za postizanje osobnog cilja, uvjeti bilo koje vrste neobično laki. Isti ti uvjeti koji su njemu laki, za drugu osobu bi bili potpuno neprihvatljivi jer podrazumevaju poniženje i moralnu propast.

Sa spretnošću i duhom seoske bitange, potura/nameće se Europskoj uniji kao kandidat za predsjednika. Nijedan postavljeni uvjet njemu nije nimalo težak za ispunjenje, jer ništa što nudi njega osobno ni malo ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu osobnu izdaju naziva 'suradnjom'.

"Naslov predstave izveden je iz jedne rečenice glavnog lika. On se žali međunarodnoj komisiji i EU, te traži odštetu jer je potpuno ojađen i ukradena mu je ličnost. Na kraju predstave poručuje da su nama svima 'ukrađene' ličnosti", rekao je Gutović o predstavi.

Šojić jako bolestan i ozlijeđen diktira svome suradniku, budući da ne može pisati, da umjesto njega piše pismo Europskoj uniji da i njega prime u Europsku uniju.

I tu kreće, zaplet, smijeh, koji nama na poznat način može samo intepretirati poznati Srećko Šojić.

Ovoga puta glumac na bini nema ime i prezime, ali sve čini da interpretira tekst na sebi svojstven način iz poznatih serija i filmova. Legendarne scene ušle su anale i godinama kasnije i dalje se spominju u svakodnevnom govoru.

Rame uz rame sa Nikolom Simićem, Lane je zasmijavao čitavu regiju, tumačivši lik nepismenog direktora, koji sve najbolje od života grabi samo za sebe.

 

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.