Učenici kamenoklesarske škole zaslužni za izgled ovogodišnjih nagrada Posuški stećak i Bura
Festival klapske pisme
OBJAVA: Ponedjeljak, 19. lipnja 2017. 12:38
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Učenici kamenoklesarske škole zaslužni za izgled ovogodišnjih nagrada Posuški stećak i Bura
0

IV. Festival klapske pisme održat će se 5. i 6. kolovoza 2017. godine na Trgu hrvatskih branitelja s početkom u 20:30 sati.

Iz tvrdog posuškog kamena izrađene su statute ''Posuški stećak'' i ''Bura'', nagrade koje se dodjeljuju klapama za prvo mjesto po izboru žirija, odnosno publike na Festivalu klapske pisme ''Posušje''.

Svoj put prema rukama pobjednika, prošle tri godine festivala, krenule su iz ruku Srećka Sliškovića koji je zaslužan za njihov današnji izgled, a ove godine na izradi statua rade učenici kamenoklesarske škole iz Posušja.

Naime, krajem 2012. godine u Posušju je u sklopu projekta Kamen, kojeg je financirala Europska unija, otvorena kamenoklesarska radionica za 21 polaznika prve generacije ovoga smjera u sklopu Srednje strukovne škole Posušje.

Od tada je kroz nju prošlo na desetke polaznika, a ovogodišnja generacija je dobila čast i priliku da izradom ovih unikatnih nagrada sudjeluju u projektu festivala te na taj način daju svoj doprinos ovom velikom događaju.

Nama samo preostaje vidjeti u čijim će rukama završiti ovogodišnje nagrade. Podsjećamo da će se IV. Festival klapske pisme održati 5. i 6. kolovoza 2017. godine na Trgu hrvatskih branitelja s početkom u 20:30 sati.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.