I Care for…Europe

U Stocu i Čapljini okupljanje predstavnika mreže europskih kulturnih gradova

Kultura / Flash | 27. 04. 2017. u 12:49 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu europskog projekta "From Local Identities to European Identity" (Od lokalnih identiteta do europskog identiteta) u Stocu i Čapljini, od 28. travnja do 1. svibnja, boravit će 180 predstavnika lokalnih zajednica iz Italije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH.

Stolac, kao član mreže malih europskih kulturnih gradova pod nazivom "I Care for…Europe", aktivno sudjeluje u povezivanju i suradnji s drugim malim gradovima i zajednicama sličnih karakteristika u Europi, priopćeno je iz stolačke općine.

Projekt uključuje male lokalne zajednice kao što su Općina Aquileia, Grad Tarcento i Općina Recanati (Italija), Općina Bač (Srbija), Općina Stolac i Općina Čapljina (Bosna i Hercegovina), Općina Piran (Slovenija) i Općina Rakovica (Hrvatska), koje su sačuvale svoju kulturnu i prirodnu baštinu, već proglašenu UNESCO-ovom Svjetskom baštinom ili je pod pažnjom UNESCO-a, a imaju baštinu europskog značaja u smislu povijesnih, društvenih i prirodnih vrijednosti.

Ove općine su sačuvale tradicije i običaje koji pridonose multikulturalnom bogatstvu - osebujnoj karakteristici Europe i ujedno ova područja predstavljaju kolijevku naše zajedničke europske kulture i povijesti.

"Ovakvi aktivni susreti ne samo da promiču suradnju, umrežavanje i promicanje sveopćih vrijednosti, nego su važne i za poticanje sposobnosti lokalnih zajednica da djeluju kao čuvari i inkubatori u praksi održivog razvoja", istaknuo je načelnik Stoca Stjepan Bošković, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close