Kosača

U Mostaru započeli Dani kulture Irana 2017.

Kultura / Flash | 07. 02. 2017. u 19:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dani kulture Irana 2017. godine otvoreni su u utorak u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru, u organizaciji Iranskog kulturnog centra u BiH.

Program manifestacije koja će trajati do 10. veljače, ove godine bit će u znaku predstavljanja umjetnosti i umjetnika iz provincije Isfahan i sastojat će se iz nekoliko dijelova.

Tako će posjetitelji moći vidjeti izložbu kaligrafskih radova Mohsena Sulejmanija, iranskih minijatura Mohsena Lahidžanijana, iranskog drvoreza Akbara Šahmandija, iranskih rukotvorina i fotografija Isfahana, te uživati u koncertu tradicionalne iranske glazbe.

Domaćin manifestacije, ravnatelj Kosače Danijel Vidović poželio je dobrodošlicu gostima, kazavši kako Iran kao jedna velika zemlja i slijednica velikih civilizacija ima što pokazati. Izrazio je zadovoljstvo što se Danima kulture Irana, koji se u Mostaru održavaju po drugi put, može doprinijeti razvoju i približavanju dviju kultura.

Veleposlanik Irana u BiH Mahmoud Heidari kazao je kako je ovaj događaj potvrda dobre suradnje Irana i Bosne i Hercegovine te kako su kultura i umjetnost dvije izuzetne vrijednosti koje povezuju ljude i narode.

Dani kulture Irana 2017. godine održavaju se u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, Gradskom upravom Mostara i Hrvatskim domom "Herceg Stjepan Kosača".

Nakon Mostara, Dani kulture Irana 2017. sele se u Sarajevo gdje će se održavati do 17. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close