30 glumaca 200 likova

U Mostaru premijerno izvedena predstava "Za šta biste dali svoj život"

Kultura / Flash | 11. 05. 2017. u 18:35 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u četvrtak u HKD Herceg Stjepan Kosača premijerno izvedena predstava 'Za šta biste dali svoj život' autora i redatelja Harisa Pašovića. Nastupom u Mostaru početak je bh. premijera predstave u kojoj 30 glumaca iz BiH i Srbije igra oko 200 likova.

Likovi se kriju iza IP adresa, nije važnije tko su i gdje su od onoga što oni govore. Svaka individua ima pristup cjelini priče, a suvremeni pristup nadilazi tradicionalne dramaturške forme.

Projekt koji je ujedinio mlade glumce iz BiH i Srbije u ovom uzbudljivom procesu razmatra sudbine, ideje, filozofije, uvjerenja i nove tematske forme. Ideja je nastala na satovima master programa iz predmeta Gluma na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. 'Za šta bi ste dali svoj život' postavlja pitanje koje i prosječni gledatelj postavlja sebi - postoji li ideja ili projekt za koji bi dao svoj život.

Radi se o koprodukcijskom projektu EastWest centra Sarajevo, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Pozorišta Promena iz Novog Sada i Novosadskog pozorišta.

Kopirati
Drag cursor here to close