Autor Akif Agić

U Mostaru predstavljena knjiga ''Reload - Zlatna knjiga, priče iz života''

Kultura / Knjige | 18. 09. 2017. u 18:52 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija knjige ''Reload – Zlatna knjiga, priče iz života'' novinara i pisca Akifa Agića upriličena je Centru za kulturu Grada Mostara.

''Zlatna knjiga je srž svog rada kojeg ja činim u svojoj arhivi od '80. i '90. godina do današnjih dana. Ona čini jednu istinsku srž sa svime što se događalo s mnogo emocije, suza, te je obuhvatila dosta toga - prijeratni život, ratni i poslijeratni, te tako šalje poruke da BiH uz sve ono što imamo, a imamo stradanja i strahove, imamo i ljepote'', kazao je Agić o svojoj knjizi.

Vrijedi istaknuti kako je Akif Agić uspio oživjeti svoje reportaže koje je slao iz ratnog doba i ono što nije mogao poslati u redakciju Radija Sarajevo i Televizije Sarajevo. Agić je i sam proživljavao granatiranja Gornjeg Vakufa/Uskoplja, te je samim time kroz ovu knjigu pokazao i približio događanja, koja mediji nisu uspjeli predočiti javnosti''.

Akif Agić rođen je 1964. godine u Gornjem Vakufu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju a Arhitektonski fakultet završava u Sarajevu. Početkom devedesetih godina počinje aktivno pisati o političkom i sigurnosnom stanju u Jugoslaviji. Objavio je više od 1.000 radio-televizijskih izvješća.

Kopirati
Drag cursor here to close