U Mostaru otvorena izložba Adina Hebiba
Ekspresionista
OBJAVA: Četvrtak, 13. srpnja 2017. 20:31
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.K.
Adin Hebib IzlozbaAdin Hebib IzlozbaAdin Hebib IzlozbaAdin Hebib IzlozbaAdin Hebib IzlozbaAdin Hebib IzlozbaAdin Hebib IzlozbaAdin Hebib Izlozba
0
Adin Hebib Izlozba
Adin Hebib Izlozba
Adin Hebib Izlozba
Adin Hebib Izlozba
Adin Hebib Izlozba
Adin Hebib Izlozba
Adin Hebib Izlozba
Adin Hebib Izlozba

Adin Hebib jedno je od najzvučnijih imena bh. slikarstva današnjice, ekspresionist čija djela krase prestižne svjetske galerije, kao i domove nekih od najutjecajnijih državnika Europe, Azije i Amerike.

Izložba slika "Most kao život", slikara Adina Hebiba, otvorena je u četvrtak navečer u Galeriji "Aluminij" u Mostaru.

Izložbu čini izbor iz autorova dva ciklusa i to "Most" i "Bog ne daje križ onomu tko ga ne može nositi", a autor u svomk rodnom Mostaru izlaže nakon punih 15 godina.

Adin Hebib jedno je od najzvučnijih imena bh. slikarstva današnjice, ekspresionist čija djela krase prestižne svjetske galerije, kao i domove nekih od najutjecajnijih državnika Europe, Azije i Amerike.

Prepoznatljiv po nadimku Slikar kojim ga je ovjenčao legendarni Davorin Popović, u Mostaru izlaže nakon velike izložbe u Skoplju (Makedonija), a nakon Galerije "Aluminij", sa svojim djelima putuje u Zadar (Hrvatska) i u Podgoricu (Crna Gora).- Edo Murtić mi je rekao, a mislim da je sto posto u pravu, kako je poslije 60. godine umjetnik sazreo, kako tada ima snage i hrabrosti likovno i intelektualno napraviti ono što hoće. Mislim da sam u toj etapi i zato se izdižem iz prljavštine koja nas okružuje od rata na ovamo, iz prljavštine koja nam zatvara galerije i muzeje, koja banalizira umjetnost. Zato me i toliko raduje, ali i straši, ovaj povratak Mostaru, mojim ljudima, mojemu Mostu, mojemu životnom križu - izjavio je Hebib u povodu otvaranja izložbe.

O izložbi je tijekom otvaranja govorio i akademik Josip Muselimović koji ju je ocijenio velikim kulturnim događajem u gradu Mostaru, uputivši čestitke Galeriji "Aluminij" na organizaciji.

- Ciklus nadahnut mostarskim Starim mostom i ciklus koji svoju priču crpi iz snažnih poruka svetih pisama Biblije i Kur'ana, satkanih u znamen križa koji je iskušenjem i putom iskupljenja, izvrsna je Adinova povratnička izložba u rodnomu gradu - izjavio je direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Aluminija Darko Juka, napomenuvši kako je iznimna čast jer je autor za izložbeni prostor odabrao Galeriju Aluminij.Adin Hebib rođen je 1955. u Mostaru. Školovao se u Mostaru i u Beogradu (Srbija), a izobrazbu završio u Parizu (Francuska), u klasi prof. Borisa Cikalovskoga, kod kojega je specijalizirao ekspresionizam.

Dobitnikom je niza međunarodnih nagrada, s gotovo 50 priređenih samostalnih i na desetke skupnih izložbi diljem svijeta.Pored slika, u Aluminijevoj je galeriji Mostarcima predstavljen i unikatni nakit Hebibove kćerke Mie, koji inače dizajnira u New Yorku (SAD), a koji je krasio i naslovnicu Voguea.


Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.