U Mostar stigla osma generacija postulanata
Hercegovačka provincija
OBJAVA: Utorak, 12. rujna 2017. 17:04
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
U Mostar stigla osma generacija postulanata
0

Svi oni koji žele biti franjevci moraju proći razdoblje postulature, koja je prvi dio formacije kandidata za franjevački život.

U Mostar je pristigla nova osma generacija postulanata. 

To su: Slaven Dodig (Župa sv. Jeronima, Zagreb), Robert Cvitanović (Župa sv. Petra i Pavla, Mostar), Antonio Petric (Župa Bezgrješnog začeća BDM, Posušje), David Slišković (Župa Uznesenja BDM, Široki Brijeg), Zlatan Bevanda (Župa sv. Jakova, Međugorje) i Josip Stanić (Župa sv. Mihovila arkanđela, Tomislavgrad).

Postulatura Hercegovačke franjevačke provincije se nalazi u franjevačkom samostanu sv. Petra i Pavla u Mostaru.

To je odgojni zavod i razdoblje formacije (odgoja) u Franjevačkom redu. Svi oni koji žele biti franjevci moraju proći razdoblje postulature, koja je prvi dio formacije kandidata za franjevački život.

To je neophodna etapa kao priprava za novicijat, tijekom koje se kandidat/postulant učvršćuje u odluci da se postupnim prijelazom obrati od svjetovnog na franjevački način života.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.