''Putnik u vremenu''

U Ljubuškom predstavljena knjiga Ivana Vrljića

Kultura / Knjige | 24. 09. 2017. u 10:06 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski književnik Ivan Vrljić u petak je u Ljubuškom predstavio svoj prvijenac, knjigu poezije ''Putnik u vremenu'' koja je objavljena u nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne.

O njegovom stvaralačkom radu i djelovanju u svijetu književnosti u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom govorili su mostarski književnik i novinar Dragan Marjanović te profesorica i recenzentica ove knjige Tina Laco.

''Vrljić pripada najmlađoj postavi mostarske književne pozornice, njegova iskrenost i srdačnost, načitanost i rječitost su temelj njegove posve posebne poezije, a intelektualna izobrazba i svojevrsna vrckavost iščitavaju se iz njegovih aforizama'', kazao je Dragan Marjanović, naglasivši pritom kako Vrljićeve pjesme motiviraju čitatelja na razmišljanje.

Tina Laco je tom prigodom kazala kako Vrljić stilom odudara od mnogih pjesnika svoje generacije.

''Ljubitelji recentnije suvremene poezije mladih pjesnika vjerojatno znaju koliko su oni skloni tome da izbjegavaju bilo kakav oblik konvencionalnosti, koliko teže tome da iskoče iz nekih zadanih formi i okvira, a Ivan Vrljić na tom apsolutno inzistira'', kazala je Laco, dodavši kako je iz tog razloga njegovu poeziju zanimljivo čitati.

Naglasila je kako joj je kao recenzentici, čitateljici iskrenost komunikacije koju je Vrljićeva poezija u stanju ostvariti vrlo ugodna.

Autor je u svom obraćanju zahvalio svim sudionicima programa, organizatoru - ljubuškoj podružnici HKD Napredak, kao i svim ostalim uzvanicima i gostima, naglasivši da ga posebno raduje različitost dobnih struktura koji su pohodili ovo predstavljanje njegove knjige.

Vrljićeve stihove u intimnoj atmosferi Gradske vijećnice u Ljubuškom čitali su učenici Srednje strukovne škole ''Ruđer Bošković'', dok su se za glazbeni dio programa pobrinuli učenici Osnovne glazbene škole u Ljubuškom.

Kopirati
Drag cursor here to close