U Krehića džamiji u Ljubuškom u nedjelju prvi namaz nakon 79 godina
18.6 .
OBJAVA: Četvrtak, 15. lipnja 2017. 23:24
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Krehića džamija
0

Jako interesantna stvar je da je ovo prvi namaz u ovoj džamiji u zadnjih 79 godina.

U nedjelju 18. lipnja bit će održan zajednički iftar i klanjati će se teravija i jacija u Krehića džamiji na Prilazu, ovo je prvi namaz u ovoj džamiji u zadnjih 79 godina.

Džamija je još uvijek nedovršena, ali je Šemso ef.Germić glavni imam Medžlisa Ljubuški, odlučio staviti je u funkciju u nedjelju, piše ljubušaci.com.

''Ova džamija nije bila u svojoj funkciji od 1938. godine, hvala Allahu, nakon 79 godina vraća se vjernicima na upotrebu na njihovu veliku radost. I ovaj događaj potvrđuje da smo složno uradili mnoge stvari i da ništa nije prepreka kada se ima iskren nijet'', kaže ef.Germić.

Na iftar će kaže, biti pozvani vakifi koji su dali ogroman doprinos da ova džamija u nedjelju primi prve klanjače.

''Doprinos sa svojom pomoći uputili su Bošnjaci iz Danske koji su preko BH-Radija Odense poslali svoj prilog za obnovu džamije na Prilazu. Pozivamo sve one koji se nađu u nedjelju u Ljubuškom da prisustvuju ovom događaju'', rekao je ef.Germić.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.