Blagdanski duh

U Bugojnu otvoren Božićni sajam

Kultura / Flash | 16. 12. 2016. u 18:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Božićni sajam, koji po četvrti put organizira bugojanski ogranak Matice hrvatske, otvoren je danas u prisustvu velikog broja posjetilaca.

''Željeli smo donijeti ugođaj Božića na ulice našeg grada. Nadam se da ćemo svi zajedno uživati u programu, koji je ove godine još sadržajniji'', kazao je predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Bugojnu Antonio Džolan.

Zahvalio je sudionicima sajma, i svima onima koji su doprinijeli njegovom organiziranju, istakavši da se radi o “veoma zahtjevnom projektu koji traži mnogo odricanja, volontiranja i dobre volje svih članova, simpatizera i prijatelja Matice hrvatske”.

S nadom da će manifestacija proteći u blagdanskom duhu i u najboljem redu, dobrodošlicu prisutnima poželio je i bugojanski župnik fra Zoran Tadić.

U ime Središnjice Matice hrvatske iz Zagreba prigodnim riječima obratio se potpredsjednik Damir Barbarić koji je nešto kasnije za sve zainteresirane u maloj sali KSC-a održao predavanje o temi "Što znači čitati".

Podsjetio je da će Matica hrvatska u 2017. proslaviti 175 godina djelovanja, i pohvalio rad bugojanskog ogranka, koji postaje sve značajniji.

''Vjerujemo da će svojim primjerom učiniti da se duh Matice na ovim prostorima još više širi i snaži'', istaknuo je.

Uz želju da božićne praznike provedu uz svoje porodice i podjele radost i zadovoljstvo s prijateljima, sajam je službeno otvorio načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

''Kad čuvamo svoju tradiciju, onda nam je lako graditi porodicu, zajednicu i državu BiH'', poručio je Ajkunić.

Svečanost su uveličali članovi Vokalne skupine “Arabella” iz Prozora-Rame, te domaćini, folklorna skupina HKD “Napredak” i učenici Prve osnovne škole “Jaklić”.

U subotu će se, na istom mjestu, predstaviti Plesni klub “Violeta”, Ženski vokalni sastav “Napredak” i “Horoljupci” Vokalnog ansambla Bugojno.

Najmlađi će imati priliku slikati se s Djeda Mrazom, a događaj bi dolaskom trebali upotpuniti članovi Moto mrazova “Jastrebovi” iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

U 19.30 sati Kulturna alternativa mladih Hram iz Splita priredit će “Vatreni show”, a pola sata kasnije goste sajma zabavljat će bend “Posebna vožnja” iz Kiseljaka.

U nedjelju i ponedjeljak bit će, također, organizirani zanimljivi sadržaji, praćeni bogatom ponudom 26 izlagača koji su, osim s područja bugojanske općine, došli iz Zenice, Kupresa, Travnika, Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Novog Travnika, Bosanskog Šamca, Sarajeva i Livna.

Posjetiteljima sajma oni su već ponudili razne božićne ukrase, unikatne radove i rukotvorine, slastice i kuhano vino.

 

Kopirati
Drag cursor here to close