Troplet raspisao natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad
Pisana riječ
OBJAVA: Ponedjeljak, 20. ožujka 2017. 8:11
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: K.K.
Učenici klupa zadatak pisanje
0

Tema literarnoga natječaja usmjerena je promicanju kulture i dostojanstva neradne nedjelje kao Dana posvećena Gospodinu, molitvi, obitelji i odmoru.

Hrvatska kulturna zajednica TROPLET u povodu svetkovine sv. Josipa, svoga zaštitnika i Dana očeva, želeći potaknuti štovanje našega nebeskog uzora, ljubav i poštovanje prema hrvatskom jeziku i kršćanskim vrijednostima te gajenje i trajno zanimanje za pisanu riječ i poeziju objavljuje natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad s temom:

Za osnovne škole:
Nedjelja je duši lijek, naš je biljeg i naš stijeg,

Za srednje škole:
Nedjelja je himna civilizacije ljubavi.

Tema literarnoga natječaja usmjerena je promicanju kulture i dostojanstva neradne nedjelje kao Dana posvećena Gospodinu, molitvi, obitelji i odmoru. Osobito želi osnažiti svijest zaštite radnika, njihovih ljudskih, roditeljskih, obrednih, kulturalnih i svih drugih prava nasuprot sveprisutnom duhu potrošačke civilizacije i borbe za stjecanjem materijalnog bogatstva.

Pravo sudjelovanja imaju svi učenici i učenice osnovnih i srednjih škola. Radovi, prozni ili poetski, moraju biti napisani na hrvatskom jeziku, sadržajno odgovarati temi natječaja i biti protkani kršćanskim vrednotama. Tekstovi radova trebaju biti napisani na računalu, a prozni radovi mogu biti napisani na najviše tri stranice.

Učenici se na natječaj mogu prijaviti preko svojih škola ili samostalno. Pristigle radove će procijeniti prosudbeno povjerenstvo, a autori pet najboljih radova bit će nagrađeni pohvalnicama. Za tri prva mjesta predviđene su i novčane nagrade:

• za prvo mjesto 200,00 KM
• za drugo mjesto 100,00 KM
• za treće mjesto 50,00 KM

Radove s osobnim podatcima (ime i prezime, adresa, mjesto, škola i razred, telefonski broj) potrebno je poštom ili osobno dostaviti najkasnije do blagdana sv. Josipa radnika, 1. svibnja 2017. godine na adresu:

Hrvatska kulturna zajednica TROPLET
Kneza Trpimira 8
88000 MOSTAR
s naznakom (za natječaj)

Imena autora najuspjelijih radova bit će proglašena 5. lipnja 2017. u medijima te na mrežnim stranicama www.troplet.ba Više informacija o natječaju može se doznati elektronskom poštom troplet@troplet.ba i na Facebook stranici HKZ Troplet.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.