Pisana riječ

Troplet raspisao natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad

Kultura / Flash | 20. 03. 2017. u 07:11 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska kulturna zajednica TROPLET u povodu svetkovine sv. Josipa, svoga zaštitnika i Dana očeva, želeći potaknuti štovanje našega nebeskog uzora, ljubav i poštovanje prema hrvatskom jeziku i kršćanskim vrijednostima te gajenje i trajno zanimanje za pisanu riječ i poeziju objavljuje natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad s temom:

Za osnovne škole:
Nedjelja je duši lijek, naš je biljeg i naš stijeg,

Za srednje škole:
Nedjelja je himna civilizacije ljubavi.

Tema literarnoga natječaja usmjerena je promicanju kulture i dostojanstva neradne nedjelje kao Dana posvećena Gospodinu, molitvi, obitelji i odmoru. Osobito želi osnažiti svijest zaštite radnika, njihovih ljudskih, roditeljskih, obrednih, kulturalnih i svih drugih prava nasuprot sveprisutnom duhu potrošačke civilizacije i borbe za stjecanjem materijalnog bogatstva.

Pravo sudjelovanja imaju svi učenici i učenice osnovnih i srednjih škola. Radovi, prozni ili poetski, moraju biti napisani na hrvatskom jeziku, sadržajno odgovarati temi natječaja i biti protkani kršćanskim vrednotama. Tekstovi radova trebaju biti napisani na računalu, a prozni radovi mogu biti napisani na najviše tri stranice.

Učenici se na natječaj mogu prijaviti preko svojih škola ili samostalno. Pristigle radove će procijeniti prosudbeno povjerenstvo, a autori pet najboljih radova bit će nagrađeni pohvalnicama. Za tri prva mjesta predviđene su i novčane nagrade:

• za prvo mjesto 200,00 KM
• za drugo mjesto 100,00 KM
• za treće mjesto 50,00 KM

Radove s osobnim podatcima (ime i prezime, adresa, mjesto, škola i razred, telefonski broj) potrebno je poštom ili osobno dostaviti najkasnije do blagdana sv. Josipa radnika, 1. svibnja 2017. godine na adresu:

Hrvatska kulturna zajednica TROPLET
Kneza Trpimira 8
88000 MOSTAR
s naznakom (za natječaj)

Imena autora najuspjelijih radova bit će proglašena 5. lipnja 2017. u medijima te na mrežnim stranicama www.troplet.ba Više informacija o natječaju može se doznati elektronskom poštom [email protected] i na Facebook stranici HKZ Troplet.

Kopirati
Drag cursor here to close