Tradicionalno okupljanje i druženje Crnolokvana
Crne Lokve
OBJAVA: Subota, 12. kolovoza 2017. 16:22
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Crne lokve okupljanjeCrne lokve okupljanjeCrne lokve okupljanje
0
Crne lokve okupljanje
Crne lokve okupljanje
Crne lokve okupljanje

Svetu Misu je služio fra Sretan Ćurčić duvanjski gvardijan i definitor hercegovačke franjevačke provincije uz koncelebraciju fra Jurice Galića i ostalih svećenika.

U subotu 12. kolovoza 2017., u Crnim Lokvama održano je tradicionalno druženje i okupljanje Crnolokvana.

U 11:00 sati služena je sv. Misa za sve poginule i nestale Crnolokvane u svim ratovima kod spomen obilježja u Crnim Lokvama. Prije samog početka sv. Mise položen je vijenac i zapaljene svijeće kod spomenika. Na polaganju su prisustvovali gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić i ministar branitelja u Vladi ŽZH Mladen Begić. Molitvu za sve poginule predvodio je fra Sretan Ćurčić.

Svetu Misu je služio fra Sretan Ćurčić duvanjski gvardijan i definitor hercegovačke franjevačke provincije uz koncelebraciju fra Jurice Galića i ostalih svećenika. U sklopu Mise blagoslovljeno je novo zvono i vitraji na kapeli.

Program se nastavio tradicionalnim druženjem Crnolokvana i njihovih gostiju uz zakusku, pjesmu i prigodan kulturni program. U prigodnom zabavnom programu su nastupili članovi HKUD „Kočerin“, guslar Vlado Mikulić i mladi glazbenici čiji su roditelji porijeklom iz Crnih Lokava. Cijeli program organiziran je ispred udruge „Crnolokvani“ čiji je trenutni predsjednik Mladen Galić.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.