"Iz dnevnika jedne mlade"

Tomislavgrad: Ivana Ćurić predstavila književni prvijenac

Kultura / Knjige | 10. 05. 2017. u 09:47 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje knjige "Iz dnevnika jedne mlade" autorice Ivane Ćurić upriličeno je u utorak u Tomislavgradu, u organizaciji Matice hrvatske Tomislavgrad.

Riječ je o autoričinom prvijencu, knjizi koja sadrži 68 kratkih priča za koju je prof. dr. Marko Tokić kazao kako predstavlja rukopisnu zbirku šaljivih zapažanja jedne mlade.

"Svega ima u dnevniku naše Mlade, i ljubavnih običaja, navika i načina iskazivanja. Cijeli je život zahvaćen i svih se tema dotiče pa i onih o gasterbeiterskom egzodusu.

Iako najavljen, don Ilija Drmić zbog ranije preuzetih obveza nije sudjelovao događaju te je njegova rezencija pročitana na predstavljanju.

"Iz ovakve životne uvjetovanosti gdje čovjek nema vremene za opsežne razgovore s drugima kao što je to nekoć bilo, nikla je u svijetu književnosti kratka priča, čija je uloga da u što manje teksta bude izrečena što snažnija misao i poruka, odnosno da se u njoj rekne zgusnuto kao u nekoj noveli, dužoj pripovijesti i romanu", stoji, između ostaloga, u recenziji don Drmića.

Prisutnima se obratila i autorica Ćurić, inače profesorica razredne nastave u Osnovnoj školi Fra Mijo Čuić u Bukovici, zahvalivši svima koji su pomogli da njezina knjiga ugleda svijetlo dana.

Kopirati
Drag cursor here to close