Tomislavgrad: Ivana Ćurić predstavila književni prvijenac
"Iz dnevnika jedne mlade"
OBJAVA: Srijeda, 10. svibnja 2017. 11:47
IZVOR: Fena
AUTOR: D.L.
Ivana Ćurić predstavljanje knjige
0

Riječ je o autoričinom prvijencu, knjizi koja sadrži 68 kratkih priča za koju je prof. dr. Marko Tokić kazao kako predstavlja rukopisnu zbirku šaljivih zapažanja jedne mlade

Predstavljanje knjige "Iz dnevnika jedne mlade" autorice Ivane Ćurić upriličeno je u utorak u Tomislavgradu, u organizaciji Matice hrvatske Tomislavgrad.

Riječ je o autoričinom prvijencu, knjizi koja sadrži 68 kratkih priča za koju je prof. dr. Marko Tokić kazao kako predstavlja rukopisnu zbirku šaljivih zapažanja jedne mlade.

"Svega ima u dnevniku naše Mlade, i ljubavnih običaja, navika i načina iskazivanja. Cijeli je život zahvaćen i svih se tema dotiče pa i onih o gasterbeiterskom egzodusu.

Iako najavljen, don Ilija Drmić zbog ranije preuzetih obveza nije sudjelovao događaju te je njegova rezencija pročitana na predstavljanju.

"Iz ovakve životne uvjetovanosti gdje čovjek nema vremene za opsežne razgovore s drugima kao što je to nekoć bilo, nikla je u svijetu književnosti kratka priča, čija je uloga da u što manje teksta bude izrečena što snažnija misao i poruka, odnosno da se u njoj rekne zgusnuto kao u nekoj noveli, dužoj pripovijesti i romanu", stoji, između ostaloga, u recenziji don Drmića.

Prisutnima se obratila i autorica Ćurić, inače profesorica razredne nastave u Osnovnoj školi Fra Mijo Čuić u Bukovici, zahvalivši svima koji su pomogli da njezina knjiga ugleda svijetlo dana.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.