Bugojno 2017.

Teatarski festival FEDRA će se održati od 13.7. do 20.7.

Kultura / Flash | 21. 02. 2017. u 07:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 18.2.2017. godine u prostorijama KSC Bugojno održan je sastanak Umjetničkog vijeća 45. Teatarskog festivala BiH FEDRA Bugojno 2017.

Sastanku su nazočili: Aleksandar Pejaković (Banjalučko studentsko pozorište), Dragana Đedović (GP Jazavac Banja Luka), Jesenko Muzaferija (Teatar Total Visoko), Suad Velagić (Teatar FEDRA Bugojno) i Vahid Duraković (direktor Festivala).

Predstavnici HKUD DIDAK Čitluk i Gradskog pozorišta Trebinje su za sastanak dostavili pismene dopise sa sugestijama i prijedlozima za razvoj Festivala i delegirali kandidate za izbornika i članove žirija.

Na sastanku su prisutni informirani od strane direktora Festivala, Vahida Durakovića, o realizaciji prošlogodišnjeg Festivala, o izmjenama Pravilnika Festivala koje je usvojio Organizacijski odbor kao i o sporazumima koje Festival ima sa državama u okruženju o rezmjenama najboljih predstava. Tako da će na sljedećem Internacionalnom festivalu Jadran 2017. BiH predstavljati Banjalučko studentsko pozorište sa predstavom 'Prljavi veš' a sudionik  Repassage Festivala u Ubu će se imenovati nakon završetka 45. Festivala FEDRA, priopćili su iz umjetničkog vijeća FEDRE.

Prisutni predstavnici su delegirali 6 kandidata za selektora Festivala i 11 kandidata za članove žirija. Direkotr Festivala će u narednom periodu od delegrianih kandidata imenovati selektora Festivala i tročlani žiri Festivala.

Na sastanku su također delegirani i kandidati za vođenje radionica kao i drugi događaji za prateći program Festivala.

Naime, 45. Teatarski festival BiH FEDRA Bugojno 2017. će se održati od 13.7. do 20.7.2017.

Kopirati
Drag cursor here to close