Teatar Kabare Tuzla u HNK Mostar dovodi Krojcerovu sonatu
Gostovanje
OBJAVA: Petak, 16. lipnja 2017. 15:49
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Sonata HNK
0

Krojcerova sonata priča je o ljubavi i ljubomori, sukobu između ženskog i muškog principa, sukobu birokracije i umjetnosti

U okviru programa HNS Plus na daskama HNK Mostar u nedjelju 18. lipnja u 20 sati Vlado Kerošević jedan od doajena bh. i hrvatskog glumišta izvest će monodramu Krojcerova sonata.

Krojcerovu sonatu, nastalu prema Tolstojevoj noveli, režirao je beogradski redatelj Nebojša Bradić, a Vlado Kerošević, profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli i osnivač Teatra Kabare u Tuzli, s ovom predstavom obilježio je 35 godina umjetničkog rada.

Krojcerova sonata priča je o ljubavi i ljubomori, sukobu između ženskog i muškog principa, sukobu birokracije i umjetnosti, u kojoj Kerošević tijekom vožnje vlakom donosi priču jednog ubojice. Tolstojev junak u Krojcerovoj sonati prisjeća se svoje mladosti dok putuje vlakom, života između opsesije i osvete te na koncu, kao u psihodrami, preživljava svaki detalj surovog ubojstva iz strasti.

Inače, monodrama Vlade Keroševića Krojcerova sonata premijerno je izvedena 2013. godine, a odigrana je više od 50 puta u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji i Njemačkoj.

Na Međunarodnom festivalu akademskog teatra u Tuzli proglašena je najboljom predstavom u 2013. godini, potom na Međunarodnom festivalu monodrame i malih scena u Istočnom Sarajevu te najboljom predstavom na Međunarodnom festivalu monodrame „Bemon“ u Bečeju (Srbija) 2015. godine.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, odnosno za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:
- telefonom na broj 063 317 348
- putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru te HNK za studente, studenti za HNK
- porukom na adresu e-pošte info@hnkmostar.ba
Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.