Kulturno uzdizanje

Studenti u Mostaru dobili 12.000 ulaznica za predstave HNK-a

Kultura / Flash | 14. 11. 2016. u 12:28 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentima Sveučilišta u Mostaru danas je uručeno 12 tisuća ulaznica za repertoarske predstave Hrvatskoga narodnoga kazališta (HNK) Mostar u sezoni 2016./2017. godine.

Riječ je o projektu "Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za studente" koji je realiziran u suradnji HNK-a i Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru, i uz financijsku potporu Državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je za taj projekt osigurao nešto više od 50.000 konvertibilnih maraka.

''U sklopu ovog projekta izradili smo 12.000 ulaznica-vaučera koje smo danas uručili Studentskom zboru Sveučilišta u Mostaru'', kazao je ravnatelj HNK-a Mostar Ivan Vukoja.

Po njegovim riječima, u HNK-u su htjeli uspostaviti aktivnu komunikaciju sa studentima mostarskoga sveučilišta i nastavak toga je ovaj projekt kojeg je prepoznao Državni uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

''Ovime pomažemo ove dvije institucije koje su od iznimnog nacionalnog, znanstvenog i kulturnog značaja za Hrvate u Bosni i Hercegovini'', kazao je Vukoja.

Ivo Čolak, prorektor za znanost Sveučilišta u Mostaru, kazao je kako želi da uručene ulaznice, ne budu samo potvrda za ulazak u kazalište, nego da imaju korist za širu društvenu zajednicu.

''Kako bi se to realiziralo potrebno je animirati studente da odu u kazalište i da ovaj projekt postane tradicija'', kazao je Čolak. Predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Janja Marušić izrazila je nadu kako će ove ulaznice pridonijeti boljem standardu studenata.

Kopirati
Drag cursor here to close