Studenti obogatili Franjevačku galeriju motivima Blidinja
Široki Brijeg
OBJAVA: Četvrtak, 6. listopada 2016. 23:14
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Izložba Eko kolonija ŠB 2016Izložba Eko kolonija ŠB 2016Izložba Eko kolonija ŠB 2016 Kristijan PenavićIzložba Eko kolonija ŠB 2016Izložba Eko kolonija ŠB 2016 Miro KraljevićIzložba Eko kolonija ŠB 2016Izložba Eko kolonija ŠB 2016 Kristina ĆavarIzložba Eko kolonija ŠB 2016
0
Izložba Eko kolonija ŠB 2016
Izložba Eko kolonija ŠB 2016
Izložba Eko kolonija ŠB 2016 Kristijan Penavić
Izložba Eko kolonija ŠB 2016
Izložba Eko kolonija ŠB 2016 Miro Kraljević
Izložba Eko kolonija ŠB 2016
Izložba Eko kolonija ŠB 2016 Kristina Ćavar
Izložba Eko kolonija ŠB 2016

Posjetitelji Franjevačke galerije Široki Brijeg sljedećih 10 dana moći će pogledati 55 slika s motivima Blidinja

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević u četvrtak navečer u Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg svečano je otvorio izložbu slika nastalih na šestoj Eko-koloniji održanoj u Parku prirode Blidinje.

Ovogodišnja likovna kolonija obuhvaćala je sudjelovanje 55 studenata s osam likovnih institucija i to: Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo, ALU Banja Luka, Univerzitet Džemal Bijedić, nastavnički smjer, ALU Osijek, Fakultet Likovnih Umetnosti Beograd, ALU Široki Brijeg, Umjetnička akademija u Splitu i ALU Trebinje.

Prije svečanog otvaranja, nazočnima su se obratili ravnatelj i umjetnički voditelj Franjevačke galerije fra Vendelin Karačić te Kristina Ćavar i Dario Brekalo u ime organizatora. U glazbenom dijelu programa nastupio je Kristijan Penavić.

Tema Eko-kolonije, koja se održala od 30. svibnja do 4. lipnja 2016. godine, bili su blidinjski krajolici, a sudionici su naslikali najmanje dvije slike. Također, u program su bila uključena predavanja iz oblasti likovne umjetnosti i povijest umjetnosti s vrsnim predavačima, profesoricom Amelom Hadžimejlić i profesorom Zlatanom Filipovićem. U okviru likovne kolonije održao se i jednodnevni fotosafari po atraktivnim lokacijama blidinjskog krajolika.

U Franjevačkoj galeriji izloženo je 55 slika, a umjetnici su ih naslikali preko 100. Izložba ostaje otvorena do 16. listopada, a organizatori spomenute Eko-kolonije su nevladine udruge EKO-ZH, Udruga za zaštitu okoliša i kulturno-povijesnog naslijeđa zapadne Hercegovine. 

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.