Zbog skokova

Stručnjaci za kulturnu baštinu posjetili Mostar

Kultura / Flash | 29. 06. 2017. u 09:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina primili su u Gradskoj upravi stručnjake za nematerijalnu kulturnu baštinu jugoistočne Europe.

U priopćenju Grada Mostara navodi se kako su eksperti posjetili Mostar ''iz razloga što se skokovi sa Starog mosta nalaze na Preliminarnoj listi nematerijalne kulturne baštine Bosne i Hercegovine''.

S ekspertima su bili Biljana Čamur Veselinović , pomoćnica ministra civilnih poslova i Siniša Šešum voditelj UNESCO ureda u BiH. Anto Šain iz Agencije Stari grad prezentirao im je projekt obnove Starog mosta, a nakon sastanka u Vijećnici eksperti su obišli Stari grad.

Kako se navodi, stručnjaci borave u BiH od 27. lipnja 2017. gdje razgovaraju o načinima zaštite nematerijalne kulturne baštine u BiH i Europi, financiranju i mehanizmima koji osiguravaju odgovarajući zaštitu ove baštine.

BiH je ove godine domaćin sastanka koji predstavlja platformu za jačanje suradnje i razmjenu informacija u oblasti nematerijalne kulturne baštine. Sudionici će, između ostalog, biti informirani o sevdalinci i skokovima sa Starog mosta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close