Stone doputovao u Sarajevo
Počasno srce Sarajeva
OBJAVA: Nedjelja, 13. kolovoza 2017. 18:48
IZVOR: Bljesak.info/H
AUTOR: Z.S.
Oliver Stone SJJ
0

Ovo je ujedno prvi Stoneov dolazak u Bosnu i Hercegovinu ali i na područje nekadašnje Jugoslavije.

Proslavljeni američki redatelj i scenariust Oliver Stone doputovao je u nedjelju u Sarajevo gdje će narednih dana biti gost filmskog festivala (SFF) koji traje do 18. kolovoza.

Stoneu će tijekom večeri biti uručena nagrada SFF-a "Počasno srce Sarajeva" za ukupni doprinos filmskoj umjetnosti a narednog će tjedna publika biti u prilici ponovo vidjeti neka od ostvarenja koja su ga proslavila i donijela mu nagradu Oscar poput "Voda smrti" ali i najnoviji četverodijelni serijal "Razgovori s Putinom".

Ovo je ujedno prvi Stoneov dolazak u Bosnu i Hercegovinu ali i na područje nekadašnje Jugoslavije. Tim se geografskim prostorom Oscarom ovjenčani američki filmski umjetnik nije posebno bavio u svojim radovima no neki su mediji u povodu njegova dolaska u Sarajevo istaknuli kako on ipak dobro poznaje prilike u regiji, uklučujući zbivanja 90-ih godina prošlog stoljeća a i kako je iskazivao fasciniranost Titom kao "velikom povijesnom ličnošću".

Upravo takvu formulaciju za Tita Stone je iznio u intervjuu kojega je u svibnju 2013. dao televizijskoj mreži Al Jazeera ističući kako je "treći put" odnosno neutralnost između Istoka i Zapada kakvu je u geopolitičkom smislu izabrano pokojni doživotni predsjednik komunističke Jugoslavije bila važno postignuće koju SAD nisu prepoznale na pravi način.

Stone bi u Sarajevu trebao sudjelovati u radionicama s filmskim profesionalcima uključenim u različite programe ovogodišnjeg SFF-a.

Trećeg dana SFF-a publika je u okviru natjecatreljskog programa imala priliku vidjeti albanski film "Buđenje dana" redatelja Gentiana Kocija.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.