Stolac pobjednik Međužupne lige Hercegovine

Kultura / Vjera | 15. 05. 2017. u 11:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana završilo je natjecanje u Međužupnoj ligi Hercegovine, koja na ovim prostorima djeluje već 17 godina i u koju su uključene mnoge župe naših biskupija. Ove godine našu MLH čini 16 župnih momčadi.

Inače, svi župni uredi dobiju dopis početkom mjeseca rujna da prijave svoju momčad, kako bi se moglo pristupiti razigravanju po skupinama. Smisao igranja jest odmaknuti mlade od ulice i poroka današnjice te međusobno druženje i upoznavanje drugih nad/biskupija. Naša MLH se obično igra u dvorani u Čitluku, a kad dođe toplije vrijeme igra se na vanjskim terenima, najčešće u Krehin Gracu – igralište Jakerovac.

Nakon svih odigranih utakmica, prvo mjesto ostvarila je župa sv. Ilije Proroka iz Stoca, dok je drugo mjesto ostvarila momčad iz župe Svih Svetih iz Aladinića. Treće i četvrto mjesto ostvarile su momčadi iz župa: sv. Ivana Krstitelja Glavosjeka iz Gradine i sv. Marka i sv. Luke iz Cima i Ilića iz Mostara. Naime, ove prve dvije momčadi (Stolac i Aladinići) moći će se ove godine natjecati i na Završnici katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata, koja se održava svake godine u nekom drugom gradu i biskupiji. Samo da napomenemo, onima koji ne znaju da je župa sv. Petra i Pavla iz Mostara bila pobjednik nacionalne Završnice KMNL-a, u Šibeniku 2013. godine, dok zadnje nekolike godine naše momčadi uvijek igraju finalne utakmice. To je znak da se igra kvalitetan nogomet i da su mladi svjesni pripadnosti župi.

Ove godine, točnije od 25. do 28. svibnja 2017., održava za Završnica katoličkih malonogometnih liga (KMNL) Crkve u Hrvata u Mostaru i okolici (Čapljina, Čitluk, Široki Brijeg). U povodu održavanja Završnice KMNL-e Crkve u Hrvata Mostar i okolinu će posjetiti skoro tristotinjak igrača i njihovih navijača iz sljedećih hrvatskih (nad)biskupija, a neke nad/biskupije nastupit će s dvije momčadi:

1. ZAGREBAČKA NADBISKUPIJA
2. ĐAKOVAČKO-OSJEČKA NADBISKUPIJA
3. VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA
4. ZADARSKA NADBISKUPIJA
5. POREČKO-PULSKA BISKUPIJA
6. ŠIBENSKA BISKUPIJA
7. VARAŽDINSKA BISKUPIJA
8. SPLITSKO-MAKARSKA NADBISKUPIJA
9. DUBROVAČKA BISKUPIJA
10. RIJEČKA NADBISKUPIJA
11. BJELOVARSKO-KRIŽEVAČKA BISKUPIJA
12. MOSTARSKO-DUVANJSKA I TREBINJSKO-MRKANSKA
BISKUPIJA

Više o svemu ovomu moći ćete čitati u danima koji su pred nama.

''Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje malog nogometa i predivne igre bez psovke da dođu i da uzveličaju ovo natjecanje'', navedeno je u priopćenju Međužupne lige Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close