Službeni program

Sprema se svečana proslava Dana općine Čitluk

Kultura / Flash | 09. 05. 2017. u 15:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Programa obilježavanja Dana općine Čitluk, koji se slavi u spomen na najstariji sačuvani pisani spomen imena Brotnjo zabilježen u dubrovačkom Povijesnom arhivu iz 1306. godine, započet će 20. svibnja i trajat će do 24. svibnja.

Dakle, Dan općine Čitluk žitelji Brotnja proslavit će petodnevnim programom, čiji je prvi dan rezerviran za tradicionalni međunarodni stolnoteniski turnir „Brotnjo open 2017“. STK Brotnjo u subotu, 20. svibnja ugostit će u Gradskoj športskoj dvorani 112 natjecatelja koji su prijavili svoj nastup u nekoj od šest kategorija, a početak međunarodnog stolnoteniskog turnira najavljen je za 9,30 sati.

U nedjelju, 21. svibnja u Herceg Etno selu Međugorje održat će se prva smotra kulturno-umjetničkih društava, grupa i pojedinaca s područja općine Čitluk „Brotnju za rođendan“ čiji je organizator Kulturno-informativni centar Čitluk. Prva ovakva smotra povodom proslave Dana općine Čitluk započet će u 20 sati, od kada će posjetitelji moći uživati u nastupima: HKUD „Brotnjo“ – Čitluk, HKUD „ Sv. Marko“ – Vionica, HKUD „Didak“ - župa Gradnići, HKUD „Donji Ograđenici“ – D.Ograđenici, Broćanskih bećara, Muške klape „Herceg“ – Čitluk, Ženske klape „Bura“ – župa Gradina, Ženske klape „Mir“ – Međugorje i Tamburaškog sastava „Misericordia“.

Učenici Osnovne škole Bijakovići, Osnovne škole Čerin i Osnovne škole fra Didaka Buntića u ponedjeljak, 22. svibnja na igralištu Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića odigrat će malonogometni turnir osnovnih škola, dok će dan kasnije, 23. svibnja, u Galeriji Klub Matice hrvatske Čitluk biti upriličeno otvorenje izložbe skulptura i crteža akademskog kipara Petra Ostojića. Umjetnički radovi Petra Ostojića moći će se razgledati od 19,30 sati, nakon čega će u Hotelu Brotnjo, ovogodišnji dobitnik Nagrade Općine Čitluk za životno djelo, prof. dr. sc. Šimun Musa predstaviti knjigu „Na pegazu Brotnjom (pjesnici Brotnja)“.

Uz knjigu prof. dr. sc. Šimuna Muse bit će predstavljen i Zbornik radova o fra (don) Franji Milićeviću, koji će biti predstavljen u povodu 180. obljetnice rođenja spomenutog hrvatskog preporoditelja. Program u Hotelu Brotnjo započet će u2 0,30 sati.

Završnog dana proslave, 24. svibnja u Čitluku će se održati svečana sjednica Općinskog vijeća Čitluk, prije koje će biti odana počast poginulim braniteljima Brotnja, dok će u večernjim u Gradnićima, Osnovna glazbena škola Brotnjo održati koncert, navedeno je na službenoj stranici Općine Čitluk.

Program obilježavanja Dana općine Čitluk
24. svibnja 2017. godine:

20. svibnja 2017. godine ( s u b o t a )

09,30 - Stolnoteniski turnir - BROTNJO OPEN 2017.
* Gradska športska dvorana (GŠD) Čitluk

21. svibnja 2017. godine ( n e d j e lj a )

20,00 – Smotra KUD-a, grupa i pojedinaca „Brotnju za rođendan“
* Herceg etno selo Međugorje

22. svibnja 2017. godine ( p o n e d j e lj a k )

10,00 - Malonogometni turnir Osnovnih škola Bijakovići, Čerin i fra Didaka Buntića Čitluk
* Igralište Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića Čitluk

23. svibnja 2017. godine ( u t o r a k )

19,30 – Izložba skulptura i crteža akademskog kipara Petra Ostojića
* Galerija Klub Matice hrvatske, Čitluk - GŠD I kat

20,30 – Promocija knjige; „NA PEGAZU BROTNJOM (pjesnici Brotnja) prof. dr. Šimuna Muse i
Zbornika radova o fra (don) Franji Milićeviću hrvatskom preporoditelju (u povodu 180. obljetnice njegova rođenja)
* Hotel Brotnjo

24. svibnja 2017. godine ( srijeda )

10,45 - Polaganje vijenaca ispred Spomen križa za sve poginule hrvatske branitelje Brotnja

11,00 - Sveta misa zahvalnica
* Župna crkva Krista Kralja u Čitluku

12,00 - Svečana sjednica Općinskog vijeća Čitluk

* Hotel Brotnjo Čitluk

13,30 - Prigodni domjenak za uzvanike

* Hotel "Brotnjo" Čitluk

20,00 - Koncert glazbene škole Brotnjo
* Župna crkva sv. Blaža u Gradnićima

Kopirati
Drag cursor here to close