SPKD Prosvjeta: Bogatstvo Božića je praštanje i razumijevanje
Ćorovića kuća
OBJAVA: Nedjelja, 8. siječnja 2017. 21:36
IZVOR: Bljesak.info/Fena
AUTOR: S.S.
Božićni prijem 2017 SPKD ProsvjetaBožićni prijem 2017 SPKD Prosvjeta2Božićni prijem 2017 SPKD Prosvjeta3Božićni prijem 2017 SPKD Prosvjeta4Božićni prijem 2017 SPKD Prosvjeta5
0
Božićni prijem 2017 SPKD Prosvjeta
Božićni prijem 2017 SPKD Prosvjeta2
Božićni prijem 2017 SPKD Prosvjeta3
Božićni prijem 2017 SPKD Prosvjeta4
Božićni prijem 2017 SPKD Prosvjeta5

Na prijamu su prisustvovali gradski i županijski predstavnici političkog, vjerskog i kulturnog života.

Tradicionalni Božićni prijam Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) 'Prosvjeta' Mostar održan je u nedjelju navečer u Ćorovića kući u Mostaru.

Uz druženje s prijateljima, tradicionalno lomljenje česnice i prikladno čašćenje, prijam je popračen i prigodnim kulturno-umjetničkim programom te izložbom umjetničkih djela iz fundusa galerije SPKD-a 'Prosvjeta'.

Na prijamu su prisustvovali gradski i županijski predstavnici političkog, vjerskog i kulturnog života.

Prigodom prijama, glavni tajnik SPKD 'Prosvjeta' Mostar Goran Kosanić je, istaknuvši važnost ovakvih okupljanja, kazao kako je Mostar multietnički grad koji je izuzetno bogat dobrim ljudima te kako je bogatstvo samog Božića druženje, praštanje i razumijevanje.

On je, obraćajući se prisutnima na prijemu, spomenuo niz projekata koje je 'Prosvjeta' u prošloj godini realizirala, navodeći tako i Šantićev festival djece pjesnika, zatim učešće u obnavljanju Mostarskog kulturnog ljeta, te niz drugih.

U ime Muftijstva mostarskog i muftije ef. Salema Dedovića prisutnima se obratio voditelj administrativno pravne i financijsko ekonomske službe Medžlisa Islamske zajednice Mostar Džafer Alić koji je kazao kako je pravoslavni Božić prilika da se ljudi zbliže i da jedni drugima pruže ruku i potporu, naglasivši pri tome kako je Mostar grad svih njegovih građana.

Na prijamu je prisustvovao i županijski ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović, koji je ocijenio pozitivnim ovakve susrete dodavši kako će Vlada u skladu sa svojim mogućnostima i dalje pomagati projekte SPKD 'Prosvjeta'. Atmosferu praznične večeri prikladnim pjesmama upotpunila je članica SPKD-a Tanja Kijac.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.