Komedija u NPM

Soboslikar u Mostaru

Kultura / Flash | 15. 05. 2017. u 09:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komedija "Soboslikar" bit će izvedena 19. svibnja u 20 sati na kamernoj sceni Narodnog pozorišta Mostar (NPM), u "Studiju 64".

U predstavi glume: Emir Spahić (Walter), Amela Kreso (Jane) i Maja Zećo (Marcia), a režiju predstave potpisuje Emir Spahić, priopćeno je iz Narodnoga pozorišta.

Riječ je modernoj, laganoj komediji, rađenoj prema dramskom tekstu Donalda Churchilla. Dinamičnom i inventivnom igrom akteri ove predstave, koristeći se sredstvimaa komedije, ne daju odgovore već postavljaju pitanja i publici ostavljaju mogućnost propitivanja uzroka rušenja ustaljenih etičkih normi usko vezanih za brak, povjerenje, preljub, sreću, pravdu...Radnja predstave je smještena u dnevni boravak bračnoga para Hornebeam, u sedamdesetim godinama prošloga stoljeća, u vrijeme seksualne revolucije, studentskih potesta i naravno Rock and Roll-a..., navodi se u priopćenju.

Tko koga vara? Tko je preljubnik, ili preljubnica? Što je laž? Varamo li sebe ili varamo druge? Zašto varamo? Komedija “Soboslikar” naoko je samo vedra i zabavna teatarska igra o onim dobro poznatim bračnim i izvanbračnim smiješnim, zgodama i nezgodama. Mnoštvo životnih situacija u kojima se svi možemo prepoznati. Uz smijeh, dobra glazba s prepznatljivim R'n'R hitovima i odlična gluma!

Cijena ulaznice je 7 KM, a za učenike, studente i umirovljenike iznosi 3,50 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close