urbano

Smart fest 2017. u Stolac donosi spoj kulture, glazbe i umjetnosti

Kultura / Flash | 28. 05. 2017. u 12:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smart fest 2017. je drugi po redu kulturno-glazbeni festival u organizaciji Udruge građana “Inicijativa” Stolac. Nakon uspješnog prvog Smart festa, koji je prošle godine premijerno održan u gradu na Bregavi, ovogodišnje drugo izdanje festivala će se održati 2. i 3. lipnja na različitim lokacijama u općini Stolac.

''Zadovoljni programom i posjećenosti prošlogodišnjeg festivala, a vođeni željom da Smart fest ostane poznat i prepoznat, ne samo u Stocu nego i šire, i ove godine najavljujemo spoj kulture i odlične glazbe, kazališne predstave i radionice, i neizostavni foto-natječaj, koji će biti raspisan prije samog festivala'', najavljuju organizatori.

Street art radionica, koju organiziraju u suradnji sa Street Arts Festivalom Mostar otvorit će ovogodišnji Smart fest na više lokacija u isto vrijeme.

Oživljavanjem javnih prostora grada kroz oslikavanje gradskih površina fesival stvara urbanu kulturu u općini Stolac, uz zajedničko sudjelovanje svih zainteresiranih, posebno mladih i djece, kažu organizatori.

I ove godine će druženje s djecom, zabava, smijeh i igra ispuniti središte grada u Stocu izvedbom predstave Malog teatra iz Mostara “Koko u školi za klaune”.

Kako to izgleda kada stolački srednjoškolci ostave školske knjige i okušaju se u glumačkim vještinama,  pokazat prvog dana festivala kada će izvest predstavu “Priča o dva brata” koju pripremaju pod vodstvom svog mentora, mostarskog glumca Ive Krešića.

Glazbeni dio Smart festa obilježit će zvuci roka, popa ali i prave dalmatinske klapske pjesme. Ove godine na festivalu u Stocu nastupa najpopularniji hrvatski tenor klapske pjesme Edi Šegota koji dolazi sa svojom klapom Contra iz Splita.

Drugog dana festivala u završni koncert uvest će nas širokobriješki bend La Grange, koji će nas zvucima roka zagrijati za veliki koncert splitskog glazbenika Marijana Bana. Bivši frontmen grupe Daleka obala, dolazi u Stolac uz prateći band Diktatore, koji će nas provesti kroz sve antologijske hitove od 'Morska vila', ''Di si ti' i 'Sa' mi je ža'', preko ''Ruzinavi brod'' pa do ''Daleka obala'', ''Noć je prekrasna'', ''14 palmi'' i mnoge druge.

Kopirati
Drag cursor here to close