Slovačka ne priznaje islam kao religiju
Vjerske slobode
OBJAVA: Petak, 2. prosinca 2016. 17:10
IZVOR: Anadolija
AUTOR: Sa.M.
Robert fico govori
1

Premijer Fico je rekao kako Slovačka nije pogodno mjesto za život muslimana

Islamska fondacija u Slovačkoj osudila je usvajanje procedure novog zakona kojim se predviđa da islam u ovoj državi ne može imati status službene religije, prenosi agencija Anadolija.

U priopćenju koje je Islamska fondacija poslala novinskoj agenciji AP, navodi je da ovaj zakon, koji treba predsjedničko odobrenje, predstavlja "snažan udarac vjerskim slobodama u Slovačkoj."

Slovački parlament usvojio je u srijedu prijedlog zakona, kojim se predviđa da religija u ovoj zemlji može dobiti status zvanične samo ako ima 50.000 registriranih vjernika.

Zakon je predložila Slovačka nacionalna stranka, ultranacionalistička partija vladajuće koalicije, koja otvoreno zagovara antimuslimansku politiku.

U toj zemlji živi oko 5.000 muslimana, koji tvrde da je i prethodni broj od potrebnih 20.000 registriranih vjernika bio restriktivan.

Ovaj potez Slovaka samo je novi u nizu rastućeg anti-islamskog raspoloženja koje sve više zahvata zemlje Europske unije. Premijer Slovačke Robert Fico izjavio je ranije da njegova zemlja za muslimane nije pogodno mjesto za život.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Salko Jakirovic
prije 294 dan.
Meni je vala svejedno na moru jel čehinja ili slovakinja.
+32
-8
2
BA
Chrome