Sjećanje na žrtve: Stari most u znaku Cvijeta Srebrenice
Simbol stradanja
OBJAVA: Utorak, 11. srpnja 2017. 21:38
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Stari most 2017 cvijet SrebreniceStari most 2017 cvijet Srebrenice2Stari most 2017 cvijet Srebrenice3Stari most 2017 cvijet Srebrenice4
0
Stari most 2017 cvijet Srebrenice
Stari most 2017 cvijet Srebrenice2
Stari most 2017 cvijet Srebrenice3
Stari most 2017 cvijet Srebrenice4

Mostarci i turisti zastali su i šutnjom dali počast žrtvama srebrenice prilikom projekcije Cvijeta Srebrenice na Starom mostu.

Stari most bio je u utorak u potpunosti u znaku Cvijeta Srebrenice - simbola kojim se obilježava sjećanje na žrtve genocida koji se dogodio prije 22. godine.

Mostarci i turisti zastali su i šutnjom dali počast žrtvama srebrenice prilikom projekcije Cvijeta Srebrenice na Starom mostu.

Događaj je organizirao Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara, a kako su istaknuli, događaj je organiziran ''kako bi se Mostarci i na ovaj način solidarizirali sa obiteljima ubijenih''.

Ovom događaju prethodilo je bacanje karanfila sa mosta Hasana Brkića, također u sjećanje na stradale u Srebrenici.

Povodom obilježavanja 22. godišnjice genocida u Srebrenici, u Mostaru je danas održano niz aktivnosti u kojima su sudjelovali građani Mostara i brojni turisti iz zemlje i inozemstva.

Zastave su na državnim ustanovama i institucijama spuštene na pola koplja, građani i brojni turisti nose 'Cvijet Srebrenice', a u ugostiteljskim objektima može se čuti samo glazba žalosti.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.