"S.O.S. Williame"

Sjećanje jedne generacije na MAT festu

Kultura / Flash | 23. 03. 2017. u 07:39 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trećeg dana MAT festa u Mostaru izvedena je neverbalna drama "Biti ili ne biti, to je pitanje".

Radi se zapravo o autobiografskoj predstavi eMTeeM - a koja gledatelje vodi kroz najznačajnija ostvarenja ovog teatra u 43 godine postojanja i kontinuiranoj borbi za opstojnost koja je ovaj teatar pratila sve ove godine.

U četvrtak 23.ožujka, četvrtog dana festivala, premijerno će biti prikazan rad u procesu na tekstu "S.O.S. Williame", tekstu koji je nastao u stvaralačkom procesu točno prije 35 godina. Bilo je to vrijeme stasanja Mostarskog teatra mladih i njegove izgradnje i profiliranja. Današnja generacija mladih ovom predstavom sjeća se te sjajne generacije i igra je u njihovu čast.

Ondašnja predstava spremana je i igrana u bivšoj baraci Vranice kod Ekonomske škole koja je pretvorena u CEDAM- Centar za društvene aktivnosti mladih.

U predstavi danas igraju Faris Količić, Sajra Pervan, Ajla Hodžić, Adis Sandžaktar, Iman Dilberović, Miran Bečević i Alen Muštović, ali iako, zapravo igraju sebe, željeli su ostati imena likova iz prve generacije, tako da će sa scene progovoriti kao Haris, Vesna, Denis, Mate, Renea, Sretenka, Peđa i drugi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close