Sjajna festivalska izvedba 'Hotela Plaze', sutra 'Soboslikar' u NPM-u

Kultura / Flash | 19. 05. 2017. u 12:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umjesto večeras u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar (u “Studiju 64”), komedija “Soboslikar” bit će izvedena sutra (u subotu, 20.5.) u 20 sati. Tekst nagrađivanog engleskog dramatičara Donalda Churchilla režirao je Emir Spahić, a u predstavi igraju Emir Spahić (Walter), Amela Kreso (Jane) i Maja Zećo (Marcia).

Što se događa kad pomislimo da nas netko vara? Ili da mi nekoga varamo? A lažemo li? Ikada ili baš nikada? Glumimo li i jesmo li sretni ili smo cijeli život u potrazi za srećom? Sve to otkrivaju nam naši likovi na sceni. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom 3,50 KM.

Ansambl Narodnog pozorišta Mostar gostovao je i u Sarajevu s predstavom “Hotel Plaza”, u konkurenciji za nagrade prvog regionalnog festivala pozorišne komedije “Osmijeh Sarajeva”.

Tekst Neila Simona režirao je Admir Glamočak. U komediji o starenju, ispunjenju snova, našim željama i nadama, temama tako jednostavnim, svima bliskim i prepoznatljivim, glume Admir Glamočak, Jasna Žalica, Emir Spahić, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Sejfić, Fatima Kazazić i Saša Oručević. Glumica Jasna Žalica je za ulogu Karen Nash u predstavi “Hotel Plaza” osvojila glumačku nagradu na 35. Pozorišnim/Kazališnim igrama BiH u Jajcu, a Maja Zećo je za ulogu Muriel Tate u ovoj predstavi osvojila nagradu za najbolju glumicu na 13. Međunarodnom festvalu komedije “Mostarska liska”. Publika je glumce nagradila velikim pljeskom, a nakon izvedbe održan je i okrugli sto, koji vodi prof. Almir Imširević. O predstavi su govorile glumice Jasna Žalica i Maja Zećo te reditelj i glumac Admir Glamočak.

Željeli smo da gledajući predstavu publika tih sat i pol zaboravi na probleme kojima su okruženi u svakodnevnom životu, da se nasmiju. Mi govorimo ustvari o sebi, o nečemu u čemu se svi možemo prepoznati. Predstava govori o ljubavnim i prijateljskim odnosima, o porodici, o navikama, partnerima, strasti...

''Kad odgledamo ovu predstavu, mislim da ćemo biti malo bolji. Ova je predstava poziv da živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih'', naglasio je Glamočak. Mostarska publika će ovu hit predstavu moći pogledati sljedećeg mjeseca na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar.

ULAZNICE

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128. Na dan izvedbe predstave, blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 sati do početka predstave. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close