Franjevačka galerija

Široki Brijeg: U četvrtak velika likovna izložba blidinjskih krajolika

Kultura / Flash | 03. 10. 2016. u 16:23 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 6. listopada 2016. u 19 sati, u prostorima Franjevačke galerije bit će otvorena izložba radova likovne Eko-kolonija koja se već šestu godinu održava u organizaciji nevladine udruge EKO-ZH, Udruge za zaštitu okoliša i kulturno-povijesnog nasljeđa Zapadne Hercegovine.

Ovogodišnja likovna kolonija je obuhvaćala sudjelovanje 55 studenata sa osam likovnih institucija i to: Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo, ALU Banja Luka, Univerzitet Džemal Bijedić, nastavnički smjer, ALU Osijek, Fakultet Likovnih Umetnosti Beograd, ALU Široki Brijeg, Umjetnička akademija u Splitu i ALU Trebinje.

Program kolonije je sadržavao kampiranje na Blidinju, od 30. svibnja do 4. lipnja 2016.

Ovogodišnja tema su bili blidinjski krajolici a sudionici su naslikali najmanje dvije slike.

Također, u program su bila uključena predavanja iz oblasti likovne umjetnosti i povijest umjetnosti sa vrsnim predavačima, prof. Amelom Hadžimejlić i prof. Zlatanom Filipovićem. U okviru likovne kolonije održao se i jednodnevni fotosafari po atraktivnim lokacijama blidinjskog krajolika.

Nakon održane likovne kolonije predviđena je izložba slika nastalih na koloniji, 6. listopada 2016. u 19 sati u prostorima Franjevačke galerije uz prigodni katalog.

Ovogodišnja likovna kolonija rezultirala je nastankom preko 100 slika s motivima Blidinja, te međusobnom interakcijom sudionika, kao i stvaranjem novih iskustava iz područja likovne umjetnosti ali i šire.

Američko veleposlanstvo u Sarajevu je ovogodišnji pokrovitelj navedene likovne manifestacije.

Kopirati
Drag cursor here to close