Široki Brijeg: Stotine vjernika u procesiji na Uočnicu blagdana Velike Gospe
S Pecare na Brijeg
OBJAVA: Ponedjeljak, 14. kolovoza 2017. 18:43
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Procesija Uočnica ŠB 2017Procesija Uočnica ŠB 2017 širaProcesija Uočnica ŠB 2017 Gospa zastava Herceg BosnaProcesija Uočnica ŠB 2017
0
Procesija Uočnica ŠB 2017
Procesija Uočnica ŠB 2017 šira
Procesija Uočnica ŠB 2017 Gospa zastava Herceg Bosna
Procesija Uočnica ŠB 2017

Procesija je na Brijeg stigla neposredno prije euharistijskog slavlja koje je započelo u 19.00 sati u dvorištu crkve Uznesenja BDM

U ponedjeljak, 14. kolovoza 2016. godine, u 17.00 sati ispred crkve Navještenja Gospodinova na Pecari, koja je ujedno bila prva postaja, krenula je procesija s kipom Širokobriješke Gospe koja se tradicionalno održava na Uočnicu blagdana Velike Gospe.

Procesiji se najveći broj vjernika pridružio na Trgu širokobrijeških žrtava, koji je bio druga postaja, odakle su se uputili prema Klancu gdje je bila treća postaja kod kapelice svetog Ante na istoimenom trgu. Molitvu je predvodio župnik Župe Uznesenja BDM u Širokom Brijegu fra Stipe Biško.

Procesija je na Brijeg stigla neposredno prije euharistijskog slavlja koje je započelo u 19.00 sati u dvorištu crkve Uznesenja BDM. Euharistijsko slavlje posljednje Devetnice vodio je franjevački provincijal iz Zadra fra Andrija Bilokapić. Svečano misno slavlje svojom pjesmom uveličao je Veliki zbor Župe Uznesenja BDM ''Sveta Cecilija''.

Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, već od 4.30 sati vjernici će imati priliku za Svetu ispovijed, a Svete mise bez propovijedi bit će u 5.00, 6.00, 7.00, 8.00 i 9.00 sati, a središnje misno slavlje započet će u 11.00 sati. Euharistijsko slavlje predvodit će također fra Andrija Bilokapić, a pjevat će Veliki zbor ''Svete Cecilije''.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.