Široki Brijeg: 45 studenata predstavilo radove, grad dobio prvu javnu skulpturu
Akademija lik. umjetnosti
OBJAVA: Petak, 9. lipnja 2017. 17:13
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Izložba ALU ŠB lipanj 2017 zajednička pozadinaIzložba ALU ŠB lipanj 2017Izložba ALU ŠB lipanj 2017 pohvalniceIzložba ALU ŠB lipanj 2017 skulptura slamke
1
Izložba ALU ŠB lipanj 2017 zajednička pozadina
Izložba ALU ŠB lipanj 2017
Izložba ALU ŠB lipanj 2017 pohvalnice
Izložba ALU ŠB lipanj 2017 skulptura slamke

Na prigodnoj svečanosti dodijeljene su pohvalnice studentima za umjetnički rad u akademskoj 2016./2017. godini.

Otvorenjem izložbe radova studenata završen je drugi cjelodnevni ''Dan otvorenih'' vrata na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

Akademija je bila otvorena za posjete cijeli dan, a u 17.00 sati u Galeriji ALU, a posjetitelji su mogli vidjeti radove 45 studenata s ove jedine visokoškolske ustanove u Širokom Brijegu.

Na prigodnoj svečanosti dodijeljene su pohvalnice studentima za umjetnički rad u akademskoj 2016./2017. godini.

Svečanost se nakon galerije premjestila u dvorište i na parking Akademije gdje je otvorena skulptura slamki pod nazivom ''Stabilno-labilno u suvremenoj skulpturi'' autorice Ane Čolaković.

''To je prva javna skulptura koja prethodi velikoj suradnji Širokog Brijega i Akademije likovnih umjetnosti. Nadam se da će jednog dana cijeli grad Široki Brijeg biti okružen skulpturama. Na ovoj skulpturi sam radila ovu akademsku godinu, a cijeli ciklus nastao je još na prošloj godini u uvodu u diplomski rad. Svoje prijašnje radove priložila sam izložbi u Galeriji Rondo u Mostaru, a slična skulptura slamki kao ova u dvorištu Akademiju izložena je u Beču 2016. godine'', izjavila je za Bljesak.info apsolventica na kiparstvu ALU Široki Brijeg Ana Čolaković iz Vinkovaca.

Grad Široki Brijeg je najavio da će skulpture studenata širokobriješke Akademije uskoro krasiti trgove i parkove po gradu, a ovo je, kako je spomenula Čolaković, prva od njih.

Njezin diplomski rad tako bit će dio stalnog postava, a vrpcu su svečano prerezali dekan ALU Široki Brieg Stjepan Skoko i dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić.

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, sa sjedništem u Širokom Brijegu, djeluje od veljače 1996. godine i smještena je u zgradi nekadašnjeg konvikta. Riječ je o jedinoj visokoškolskoj ustanovi u Širokom Brijegu.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
milan šojić
1. milan šojić
prije 102 dan.
Skulptura i nije nešto, banalno i dosadnjikavo. Uvjeren sam da je bilo boljih za trajnu postavku.
+0
-0
0
BA
Chrome