30-tak programa

Sarajevski balet zatvorio Mostarsko proljeće

Kultura / Flash | 02. 06. 2016. u 20:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spektakularnim nastupom baleta Narodnog pozorišta Sarajevo uz predstavu 'Mare Nostrum', u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru je u četvrtak zatvorena 18. tradicionalna manifestacija Matice Hrvatske Mostar - 'Mostarsko proljeće 2016', javlja agencija Anadolija.

Završna večer na pozornicu je donijela jedinstveni spoj kultura kroz izvedbu baletnog ansambla, izuzetno emotivne predstave 'Mare Nostrum' (J.M. Kühnel, C.V. Gluck, G.B. Pergolesi, W. Fandrich) pod koreografskom palicom Davidea Bombane. Na jedinstven način pokazalo se po tko zna koji put da je umjetnost univerzum koji svojim duhom ispunjava svaku jedinku ljudskoga roda.

Vršiteljica dužnosti umjetničkog direktora Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo, Belma Čečo-Bakrač je naglasila da je večerašnji nastup u Mostaru za nju i za balet iznimno značajan.

"Obožavam ovaj grad i veoma cijenim ovu manifestaciju. Zaista mi je čast da ovogodišnje 'Mostarsko proljeće' zatvara naš balet s veoma emotivnom predstavom koja donosi miris ljeta", kazala je za Anadoliju umjetnička direktorica Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.

Prilikom spuštanja zavjese na ovogodišnju manifestaciju i svečanosti završnice 18. izdanja 'Mostarskog proljeća' predsjednica Matice Hrvatske Mostar Ljerka Ostojić je s ponosom podsjetila na bogat program koji je tijekom proteklih mjesec i pol dana u grad na Neretvi donio pravu raskoš i ljepotu umjetničkih izričaja.

"Uživali smo u 30-tak programa iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Turske, SAD-a, Austrije", s ponosom je kazala Ostojić. Navela je kako su se kroz ovogodišnju manifestaciju sklopila brojna prijateljstva, ali i produbila suradnja sa dosadašnjim suradnicima.

"Ponosni smo što smo u ovome vremenu nedostatka nadahnuća ipak uspjeli održati i zadržati ovu manifestaciju koja je puna umjetničkog nadahnuća nastala gotovo prije dva desetljeća", kazala je Ostojić. Zahvalivši se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u održavanju ovogodišnje manifestacije, ona je samouvjereno najavila da će dogodine kao i kroz proteklih 18 ljeta 'Mostarsko proljeće' biti istaknuto na mapi kulturnih zbivanja u Mostaru i BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close