''Kulturna historija''

Salko Šarić promovirao knjigu ''Pregled stvaralaštva u Mostaru''

Kultura / Flash | 05. 08. 2017. u 21:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pregled stvaralaštva u Mostaru - Prilozi iz kulturne historije'' osma je po redu knjiga Salke Šarića, koja je u subotu promovirana u Centru za kulturu u Mostaru.

U svojoj novoj knjizi Šarić je na jedno mjesto pokušao prikupiti ono što se odnosi na stvaralaštvo Mostara, a do sada u objavljenim knjigama nije obrađeno.

Na 480 stranica nalazimo mnoštvo zanimljivih informacija, a knjiga je podijeljena na poglavlja: Osmansko razdoblje, Austrougrasko razdoblje, Pisana riječ od 1919. do 2001.; Likovna umjetnost, Klasična muzika, Izvorna narodna muzika, Zborovi, klape, ansambli, Popularna kultura te biografije nekih, za Mostar vrlo značajnih, kulturnih stvaratelja.

Promotori knjige bili su Selma Raljević, Florijan Mićković, Nedžad Maksumić i Husein Oručević, a promocija se održala u okviru manifestacije 'Mostarsko ljeto'.

Salko Šarić ima iza sebe ogromno glumačko i redateljsko iskustvo, a objavio je i nekoliko vrlo značajnih djela koja svjedoče o bogatom kulturnom životu Mostara kao što su monografije Narodnog pozorišta, Privremenog pozorišta, Likovna pozornica, te Pozorišni repertoar u Mostaru 1879-2001.

Kopirati
Drag cursor here to close