Lutkarsko kazalište

Ružno mače - Priča o obitelji, različitosti i ljubavi za mostarske mališane

Kultura / Flash | 23. 03. 2017. u 11:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava "Ružno mače" bit će pretpremijero izvedena 25. ožujka u 11 sati, a premijerno istog dana u 19:30 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Autorica teksta i dramatizacije je Katarina Arbanas, a redatelj predstave je Filip Eldan.

U predstavi igraju Marta Haubrich, Ivana Radić, Tibor Oreč i Ivan Nevjestić.

Ravnateljica Lutkarskog kazališta Mostar Ružica Bošković rekla je kako su bogati repertoar Lutkarskog kazališta sastavljen od šesnaest predstava ukrasili s još jednom novom predstavom za najmlađe"Ružno mače".

Dodala je kako tim djelatnika Lutkarskog kazališta uspješno održava sedamnaest igranih predstava, koje su publici dostupne.

Redatelj predstave Filip Eldan izrazio je zadovoljstvo što mu je Lutkarsko kazalište Mostar pružilo prigodu pokazati ono što zna.

"Ružno mače" je predstava u kojoj smo pokušali čistim sredstvima lutkarskoga teatra paravanskim štapnim lutkama i teatrom sjena dočarati priču o obitelji, različitosti i ljubavi, istaknuo redatelj.

Predstava je u vizualnom smislu poetična i malo melankolična ali s nekim sretnim završetkom. Svrha nam je bila pokazati kako 'različitost nije mana nego vrlina' , kazao je Eldin.

Ulaznice za pretpremijeru se mogu kupiti na blagajni Lutkarskog kazališta Mostar po cijeni od tri marke.

Kopirati
Drag cursor here to close