Prosvjeta vraća duh srpske kulture u grad na Neretvi
Krulj novi predsjednik
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 10:14
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Prosvjeta vraća duh srpske kulture u grad na Neretvi
0

"Trudit ćemo se da budemo dostojni nasljednici i da vratimo duh srpske kulture u grad na Neretvi", rekao je Krulj.

Na izbornoj skupštini Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Gradski odbor Mostar za novog predsjednika izabran je mostarski paroh Radivoje Krulj, a za potpredsjednika novinar Sanja Bjelica Šagovnović, piše Srna.

Krulj je naglasio da su mostarski Srbi i osnivači "Prosvjete" zlatnim slovima pisali povijest i kulturu tog grada. "Trudit ćemo se da budemo dostojni nasljednici i da vratimo duh srpske kulture u grad na Neretvi", rekao je Krulj.

On je sinoć u predstavljanju četvorogodišnjeg programa rada istaknuo da će zajedno sa novoizabranim rukovodstvom Društva raditi na jačanju mostarske "Prosvjete" u svakom segmentu, te unapređenju dosadašnjih aktivnosti i manifestacija, kao i organiziranju novih.

Novi predsjednik je već za petak, 15. rujna, najavio projekciju filma "Zaveštanje", te naglasio da će ovogodišnje "Šantićeve večeri" u organizaciji "Prosvjete" biti otvorene 10. listopada u Mostaru.
On je poseban fokus stavio na "'Prosvjetinu' školu srpskog jezika, povijesti i kulture" navodeći da će njen rad biti unaprijeđen, te naglasio da je cilj otvaranje škole na srpskom jeziku u Mostaru.

"Cilj nam je osnovati i 'Prosvjetin' Fond za stipendiranje đaka i studenata, te obnoviti izdavačku djelatnost i raditi na unapređenju kulturnog, naučnog i književnog stvarateljstva. Dostojanstveno ćemo se spremati i za obilježavanje 150 godina od rođenja Alekse Šantića iduće godine, zatim raditi na otvaranju odbora u drugim općinama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, te sustavnom rješavanju financiranja Društva", naveo je Krulj.

Na četvorogodišnji mandat izabran je i novi Upravni odbor koji čine: Sanja Đurasović, Danilo Golo, Vladenka Milović, Sretenka Ćihorić, Vanja Bjelica Čabrilo, Radislav Tubić, Branka Medan, Tanja Čvoro i Gorica Rašović.

U Nadzorni odbor izabrani su Milena Komlen, Zlatko Serdarević i Goran Sudar.

Redovna izborna skupština održana je u Vladičanskom dvoru u Mostaru.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.