Sanijele Matković

Promovirana prva mediativna stihozbirka u Hercegovini

Kultura / Flash | 13. 04. 2017. u 06:03 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Franjevačkoj galeriji na Širokom Brijegu 12.travnja 2017., uoči Svetog Trodnevlja promovirana je peta zbirka poezije književnice Sanijele Matković.Program je započeo čitanjem stihova u interpretaciji same autorice.

U ime izdavača nazočne je pozdravio predsjednik širokobriješkog ogranka Matice hrvatske gospodin Gojko Jelić koji je istaknuo kako je ovaj hvale vrijedan uradak s radošću pridružen ostalim izdanjima Ogranka u Širokom Brijegu.

Recezenti spomenute stihozbirke fra Vendelin Karačić i profesorica Milena Bandić Jukić nazočnima su posvijestili važnost ovakvog književnog uratka.

Bandić Jukić se u svom govoru osvrnula na pitkost Sanijeline poezije pretočene kroz figuru oksimorona, kroz koju je autorica osvijestila nužnost postojanja u zajedništvo s Bogom, pa i u stvarnosti križa.

Fra Vendelin Karačić je stihozbirku „Mističnim tragom suze“ ocijenio kao prvu meditativnu zbirku u Hercegovini pa i šire, kojom je autorica dala značajan doprinos kako poetskoj tako i teološkoj književnosti.

Autorica se u svom obraćanju osvrnula na razlog nastanka ove stihozbirke, istaknuvši važnost promišljanja misterija poruke upućene nam s križa.

Kopirati
Drag cursor here to close